Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lottó szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

35 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárgája
10 dkg porcukor
2-4 ek. tej

Töltelék:

4 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
5 dkg vagdalt dió
20 dkg sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két egyenlő részre osztom. Az egyik feléhez kevés tejjel a kakaóport elkeverem és a tésztához adom. Így lesz egy sárga és egy csokis lapom. A tepsit kevés margarinnal kikenem. Erre teszem a kinyújtott csokis lapot, amit sárgabaracklekvárral megkenek.
A sárga lapot kinyújtom és a lekváros-csokis lapra teszem. Erre jön a diós hab. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzáadom a citrom héját és a darált diót, és a sárga lapra kenem. Erre a durvára vágott diót rászórom. Előmelegített 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.

Alternatív elkészítés

Nagyon régi, jól bevált recept!

Személyes megjegyzés

Isteni finom, napokig elálló, jó kis vendégváró!
Lottó szelet Lottó szelet Lottó szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!