Low Carb kenyér
Hozzávalók
Hosszúkás sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
Kenyértésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük jól össze a tojásokat és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük hozzá a korpát, a zabpelyhet, a sót és a sütőport, és közepes sebességgel addig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Röviden keverjük bele a napraforgómagot, a tökmagot és a lenmagot. Öntsük a kenyértésztát az előkészített sütőformába és simítsuk el a tetejét.
Tegyük a formát a sütő középső részébenlévő rácsra és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki kenyeret a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tippek:
A kenyér akár 2 napig is eláll, ha jól becsomagolva a hűtőben tároljuk.
Low Carb kenyér
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Hosszúkás sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
Kenyértésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük jól össze a tojásokat és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük hozzá a korpát, a zabpelyhet, a sót és a sütőport, és közepes sebességgel addig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Röviden keverjük bele a napraforgómagot, a tökmagot és a lenmagot. Öntsük a kenyértésztát az előkészített sütőformába és simítsuk el a tetejét.
Tegyük a formát a sütő középső részébenlévő rácsra és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki kenyeret a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tippek:
A kenyér akár 2 napig is eláll, ha jól becsomagolva a hűtőben tároljuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?