Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Low Carb kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Hosszúkás sütőformához (kb. 25 x 11 cm):

némi zsiradék
némi búzakorpa

Kenyértésztához:

4 darab tojás (M-es)
450 g félzsíros túró
80 g búzakorpa
220 g zabpehely
½ teáskanál só
70 g napraforgómag
40 g tökmag
40 g lenmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát kenjük ki zsiradékkal, és szórjuk meg egy kevés búzakorpával. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük jól össze a tojásokat és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük hozzá a korpát, a zabpelyhet, a sót és a sütőport, és közepes sebességgel addig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Röviden keverjük bele a napraforgómagot, a tökmagot és a lenmagot. Öntsük a kenyértésztát az előkészített sütőformába és simítsuk el a tetejét.

Tegyük a formát a sütő középső részébenlévő rácsra és süssük meg a kenyeret.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki kenyeret a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Tippek:

A kenyérnek különösen jó íze lesz, ha 1-2 teáskanál kenyérfűszerrel ízesítjük.
A kenyér akár 2 napig is eláll, ha jól becsomagolva a hűtőben tároljuk.
Low Carb kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!