Low Carb kenyér
Hozzávalók
Hosszúkás sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
némi zsiradék
némi búzakorpa
Kenyértésztához:
4 darab tojás (M-es)
450 g félzsíros túró
80 g búzakorpa
220 g zabpehely
½ teáskanál só
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
70 g napraforgómag
40 g tökmag
40 g lenmag
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát kenjük ki zsiradékkal, és szórjuk meg egy kevés búzakorpával. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük jól össze a tojásokat és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük hozzá a korpát, a zabpelyhet, a sót és a sütőport, és közepes sebességgel addig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Röviden keverjük bele a napraforgómagot, a tökmagot és a lenmagot. Öntsük a kenyértésztát az előkészített sütőformába és simítsuk el a tetejét.
Tegyük a formát a sütő középső részébenlévő rácsra és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki kenyeret a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Keverjük jól össze a tojásokat és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük hozzá a korpát, a zabpelyhet, a sót és a sütőport, és közepes sebességgel addig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Röviden keverjük bele a napraforgómagot, a tökmagot és a lenmagot. Öntsük a kenyértésztát az előkészített sütőformába és simítsuk el a tetejét.
Tegyük a formát a sütő középső részébenlévő rácsra és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki kenyeret a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tippek:
A kenyérnek különösen jó íze lesz, ha 1-2 teáskanál kenyérfűszerrel ízesítjük.
A kenyér akár 2 napig is eláll, ha jól becsomagolva a hűtőben tároljuk.
A kenyér akár 2 napig is eláll, ha jól becsomagolva a hűtőben tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Low Carb kenyér
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Hosszúkás sütőformához (kb. 25 x 11 cm):
némi zsiradék
némi búzakorpa
Kenyértésztához:
4 darab tojás (M-es)
450 g félzsíros túró
80 g búzakorpa
220 g zabpehely
½ teáskanál só
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
70 g napraforgómag
40 g tökmag
40 g lenmag
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát kenjük ki zsiradékkal, és szórjuk meg egy kevés búzakorpával. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük jól össze a tojásokat és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük hozzá a korpát, a zabpelyhet, a sót és a sütőport, és közepes sebességgel addig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Röviden keverjük bele a napraforgómagot, a tökmagot és a lenmagot. Öntsük a kenyértésztát az előkészített sütőformába és simítsuk el a tetejét.
Tegyük a formát a sütő középső részébenlévő rácsra és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki kenyeret a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Keverjük jól össze a tojásokat és a túrót egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő). Keverjük hozzá a korpát, a zabpelyhet, a sót és a sütőport, és közepes sebességgel addig keverjük, hogy sima tésztát kapjunk. Röviden keverjük bele a napraforgómagot, a tökmagot és a lenmagot. Öntsük a kenyértésztát az előkészített sütőformába és simítsuk el a tetejét.
Tegyük a formát a sütő középső részébenlévő rácsra és süssük meg a kenyeret.
Sütési idő: kb. 60-65 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki kenyeret a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Tippek:
A kenyérnek különösen jó íze lesz, ha 1-2 teáskanál kenyérfűszerrel ízesítjük.
A kenyér akár 2 napig is eláll, ha jól becsomagolva a hűtőben tároljuk.
A kenyér akár 2 napig is eláll, ha jól becsomagolva a hűtőben tároljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?