Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lúdláb torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

8 tojás
8 ek. cukor
5 ek. liszt

Krémhez:

7 dl tej
15 dkg cukor
10 dkg mazsola
rum vagy aroma (ízlés szerint)
10 dkg vaj
meggy (ízlés szerint)

Tetejére:

15 dkg tortabevonó
2 ek. étolaj
2-3 dkg vaj

Díszítéshez:

2-3 dl cukrászhab (meggle vagy hulala)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból sütünk egy hagyományos kakaós piskótát, kerek vagy szögletes formában. Kihűlés után 3 lapra vágjuk. A krémhez kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingot és a kakaót, hozzáadjuk a cukrot, vanillin cukrot, rumot vagy aromát, mazsolát és jól összefőzzük. Tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és alaposan kikavarjuk. Ezután hozzáadjuk a jól lecsurgatott meggybefőttet, és ha kihűlt a krém megtöltjük a tortát. A tortabevonót az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, belekavarjuk a vajat és a tortát bevonjuk vele. A cukrászhabot kemény habbá verve, ízlés szerint díszítjük.

Tálalás

Kb.:16 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk!
Lúdláb torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!