Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lúdláb torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Lúdláb torta

80 g cukor
80 g liszt
4 tojás

Párizsikrém:

160 g kristálycukor
50 ml tej
3 ek. tejszín
80 g csokoládé
200 g margarin
meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Négy tojásból kakaós piskótát készítünk, tortakarikába töltjük, és 180 fokon megsütjük. A krémhez a cukrot, tejet, tejszínt, kakaót feltesszük főni és forrás után egy kicsit főzzük, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a csokoládét és a margarinból 50 g-ot, majd kihűtjük a krémet. A puha margarint kihabosítjuk és tovább keverjük a kihűlt csokis krémmel. A tortakarikára rákenjük a krém felét, rárakosgatjuk a meggyet és rákenjük a krém többi részét. Hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen a krém. A csokoládét felolvasztjuk és bevonjuk vele a megdermedt tortát.
Lúdláb torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!