Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lusta rétes

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg rétes liszt
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja

Töltelék:

0,5 kg túró
10 dkg mazsola
10 dkg margarin
2 dl tej
2 egész tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A réteslisztet, a porcukrot és a sütőport összekeverjük egy tálban. 5 dkg margarinnal kikenjük a tepsi alját. A kevert liszt felét beleszórjuk a tepsibe. Erre a lisztre rászórjuk a túrót és erre a mazsolát, erre jöhet a liszt másik fele.
A két tojást felverem, hozzáadom a 2 dl tejet és finoman ráöntöm a liszt tetejére és most a megmaradt 5 dkg vajat rácsipkedem a tetejére. Előmelegített sütőben 40 percig sütöm.

Alternatív elkészítés

Én most a mazsola helyett meggyet használtam.
Lusta rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!