Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Macikrémes szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

7 db tojás
15 dkg porcukor
7 kanál maci kávé
7 kanál forró víz
20 dkg liszt

A krém hozzávalói:

2,5 dl tej
2 kanál liszt
3 tojássárgája
20 dkg Rama
15 dkg porcukor

A tetejére:

1 tábla étcsoki
5 dkg margarin
fél dl olaj
5 dkg apróra vágott pörkölt dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverem.
A kávét, a vizet és a sütőporral kevert lisztet hozzáadom végül a tojás felvert habját óvatosan hozzáadom.
Sütőpapíros 24x22-es tepsibe teszem és 170 fokon 20-25 percig sütöm.
Amikor kisült a tészta kihűlés után két lapba vágom és megtöltöm.
A krém készítése:
A tejet, a tojás sárgájával és a liszttel simára kikeverem, és a tűzön besűrítem, majd kihűtöm.
A margarint a porcukorral habosra kikeverem és a kihűlt tejes krémmel összekeverem. A tésztát megtöltöm, és a tetejét csokival bevonom és dióval meghintem.
A csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztom és így kerül a tészta tetejére.
Macikrémes szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!