
Macikrémes szelet


Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A kávét, a vizet és a sütőporral kevert lisztet hozzáadom végül a tojás felvert habját óvatosan hozzáadom.
Sütőpapíros 24x22-es tepsibe teszem és 170 fokon 20-25 percig sütöm.
Amikor kisült a tészta kihűlés után két lapba vágom és megtöltöm.
A krém készítése:
A tejet, a tojás sárgájával és a liszttel simára kikeverem, és a tűzön besűrítem, majd kihűtöm.
A margarint a porcukorral habosra kikeverem és a kihűlt tejes krémmel összekeverem. A tésztát megtöltöm, és a tetejét csokival bevonom és dióval meghintem.
A csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztom és így kerül a tészta tetejére.


Macikrémes szelet
Hozzávalók
A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A kávét, a vizet és a sütőporral kevert lisztet hozzáadom végül a tojás felvert habját óvatosan hozzáadom.
Sütőpapíros 24x22-es tepsibe teszem és 170 fokon 20-25 percig sütöm.
Amikor kisült a tészta kihűlés után két lapba vágom és megtöltöm.
A krém készítése:
A tejet, a tojás sárgájával és a liszttel simára kikeverem, és a tűzön besűrítem, majd kihűtöm.
A margarint a porcukorral habosra kikeverem és a kihűlt tejes krémmel összekeverem. A tésztát megtöltöm, és a tetejét csokival bevonom és dióval meghintem.
A csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztom és így kerül a tészta tetejére.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?