Madártej szelet
Hozzávalók
Tészta:
8 db tojásfehérje
8 ek. cukor
8 ek. liszt
1 tk. Dr. Oetker sütőpor
Krém:
8 db tojássárgája
4 ek. cukor
5 ek. liszt
2 tasak Dr. Oetker vanillincukor
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
Tetejére:
4 dl tejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk óvatosan és megsütjük!
Elkészítjük a krémet:
A sárgákat, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot elkeverjük a tejben. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. Alaposan összekeverjük. Végül a tésztára simítjuk!
Tetejére: a tejszínből a habfixáló segítségével habot verünk.
Mennyei élvezet!!! :-)
Elkészítjük a krémet:
A sárgákat, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot elkeverjük a tejben. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. Alaposan összekeverjük. Végül a tésztára simítjuk!
Tetejére: a tejszínből a habfixáló segítségével habot verünk.
Mennyei élvezet!!! :-)
Kedvencnek jelölöm
Madártej szelet
Hozzávalók
Krém:
8 db tojássárgája
4 ek. cukor
5 ek. liszt
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk óvatosan és megsütjük!
Elkészítjük a krémet:
A sárgákat, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot elkeverjük a tejben. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. Alaposan összekeverjük. Végül a tésztára simítjuk!
Tetejére: a tejszínből a habfixáló segítségével habot verünk.
Mennyei élvezet!!! :-)
Elkészítjük a krémet:
A sárgákat, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot elkeverjük a tejben. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. Alaposan összekeverjük. Végül a tésztára simítjuk!
Tetejére: a tejszínből a habfixáló segítségével habot verünk.
Mennyei élvezet!!! :-)


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?