Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madártej szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

8 db tojásfehérje
8 ek. cukor
8 ek. liszt

Krém:

8 db tojássárgája
4 ek. cukor
5 ek. liszt
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor

Tetejére:

4 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk óvatosan és megsütjük!
Elkészítjük a krémet:
A sárgákat, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot elkeverjük a tejben. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk. Alaposan összekeverjük. Végül a tésztára simítjuk!
Tetejére: a tejszínből a habfixáló segítségével habot verünk.
Mennyei élvezet!!! :-)
Madártej szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!