Madártej szelet
Hozzávalók
Piskótához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
Egy külön tálkában összekeverem addig a lisztet és a sütőport. Majd a kemény habra rászitálom sütőporos lisztet.
Valóban nincs benne más! Ezt összeforgatod úgy, hogy ne törd össze a habot!
Majd belesimítod a 22x22 cm belméretű kapcsos tepsibe, teheted akár kapcsos kerek tortaformába is!
Csak és kizárólag az alját kened és lisztezed ki, az oldalát nem, és a sütő ajtót nem nyitod ki az idő lejárta előtt. Ha nem így csinálod be fog huppanni a piskótád, össze fog esni. Előmelegített sütőben, 175-180 fokon kb. 15 percig, sütöd.
A krémhez a hozzávalókat összeturmixoltam.
Közben felmelegítettem még 3,5 dl folyadékot (tejet+ vizet vegyesen) és 20 db édesítő tablettát. Majd hozzáöntöttem a tojássárgás cuccot a turmixból.
Lassú lángnál, folyamatos keverés mellett sűrűre főztem ezt a madártej illatú vaníliás finomságot.
Amikor már nem volt forró, akkor kevertem ebbe a krémbe pontosan 8 dkg kocka margarint. Ezt a krémet elterítettem a kisült tésztámon.
Felvertem 2 csomag tejszínhabpótló port 4db habfixálóval, majd egy fagyi adagoló kanállal - te csinálhatod evőkanállal is, ha neked ilyen nincsen- rákanalaztam az addigra már kihűlt krémre.
Amikor ez mind megvolt, akkor egy evőkanállal belenyúltam minden kugli közepébe és szó szerint felhúztam a habot. Erre azért van szükség, mert olyan igazi madártejes feelinget kölcsönöz a sütidnek.
Majd kb. 3-4 óra hidegben tartózkodás után, végigtoltam egy kést a perem és a süti között, és lecsatoltam a formám.
Tálalás
Tárolás
Madártej szelet
Hozzávalók
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy külön tálkában összekeverem addig a lisztet és a sütőport. Majd a kemény habra rászitálom sütőporos lisztet.
Valóban nincs benne más! Ezt összeforgatod úgy, hogy ne törd össze a habot!
Majd belesimítod a 22x22 cm belméretű kapcsos tepsibe, teheted akár kapcsos kerek tortaformába is!
Csak és kizárólag az alját kened és lisztezed ki, az oldalát nem, és a sütő ajtót nem nyitod ki az idő lejárta előtt. Ha nem így csinálod be fog huppanni a piskótád, össze fog esni. Előmelegített sütőben, 175-180 fokon kb. 15 percig, sütöd.
A krémhez a hozzávalókat összeturmixoltam.
Közben felmelegítettem még 3,5 dl folyadékot (tejet+ vizet vegyesen) és 20 db édesítő tablettát. Majd hozzáöntöttem a tojássárgás cuccot a turmixból.
Lassú lángnál, folyamatos keverés mellett sűrűre főztem ezt a madártej illatú vaníliás finomságot.
Amikor már nem volt forró, akkor kevertem ebbe a krémbe pontosan 8 dkg kocka margarint. Ezt a krémet elterítettem a kisült tésztámon.
Felvertem 2 csomag tejszínhabpótló port 4db habfixálóval, majd egy fagyi adagoló kanállal - te csinálhatod evőkanállal is, ha neked ilyen nincsen- rákanalaztam az addigra már kihűlt krémre.
Amikor ez mind megvolt, akkor egy evőkanállal belenyúltam minden kugli közepébe és szó szerint felhúztam a habot. Erre azért van szükség, mert olyan igazi madártejes feelinget kölcsönöz a sütidnek.
Majd kb. 3-4 óra hidegben tartózkodás után, végigtoltam egy kést a perem és a süti között, és lecsatoltam a formám.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?