Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madártej szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

4 tojásfehérje
4 ek cukor
7 dkg liszt

Krémhez:

4 tojássárgája (tésztából kimaradt)
1 cs borboun vaníliás cukor (ha nincs sima is megteszi)
1 púpos teáskanál Dr. Oetker Őrölt zselatin
2 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások fehérjét, és a cukrot kőkemény habbá verem a robotgéppel.
Egy külön tálkában összekeverem addig a lisztet és a sütőport. Majd a kemény habra rászitálom sütőporos lisztet.
Valóban nincs benne más! Ezt összeforgatod úgy, hogy ne törd össze a habot!
Majd belesimítod a 22x22 cm belméretű kapcsos tepsibe, teheted akár kapcsos kerek tortaformába is!
Csak és kizárólag az alját kened és lisztezed ki, az oldalát nem, és a sütő ajtót nem nyitod ki az idő lejárta előtt. Ha nem így csinálod be fog huppanni a piskótád, össze fog esni. Előmelegített sütőben, 175-180 fokon kb. 15 percig, sütöd.
A krémhez a hozzávalókat összeturmixoltam.
Közben felmelegítettem még 3,5 dl folyadékot (tejet+ vizet vegyesen) és 20 db édesítő tablettát. Majd hozzáöntöttem a tojássárgás cuccot a turmixból.
Lassú lángnál, folyamatos keverés mellett sűrűre főztem ezt a madártej illatú vaníliás finomságot.
Amikor már nem volt forró, akkor kevertem ebbe a krémbe pontosan 8 dkg kocka margarint. Ezt a krémet elterítettem a kisült tésztámon.
Felvertem 2 csomag tejszínhabpótló port 4db habfixálóval, majd egy fagyi adagoló kanállal - te csinálhatod evőkanállal is, ha neked ilyen nincsen- rákanalaztam az addigra már kihűlt krémre.
Amikor ez mind megvolt, akkor egy evőkanállal belenyúltam minden kugli közepébe és szó szerint felhúztam a habot. Erre azért van szükség, mert olyan igazi madártejes feelinget kölcsönöz a sütidnek.
Majd kb. 3-4 óra hidegben tartózkodás után, végigtoltam egy kést a perem és a süti között, és lecsatoltam a formám.

Tálalás

16 db

Tárolás

Hűtőben, vagy hűvös helyen
Madártej szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!