Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madártejtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 dkg margarin
1,5 dkg porcukor
2 db tojás
4 dkg cukor
5 dkg liszt
0,5 dkg étkezési keményítő

Madártej alaphoz:

12 dkg cukor
2 dkg vaj
8 db tojássárga
4 dl tej

Krémhez:

0,5 dl víz
3 dl hulala

Díszítéshez:

3 dl hulala
habcsók
csokidísz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. A tésztához a margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, majd a liszttel elkevert keményítőt és a fehérjehabot is. Egy 22 cm-es tortakarikában megsütjük, ezt a nagyon vékony lapot 180 fokon kb. 10 perc alatt légkeveréses sütőben.
A madártej alaphoz a zselatint elkeverjük 2 dkg cukorral. A tojássárgákat egy kevés tejben kikeverjük. A többi tejet a többi cukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a kikevert tojássárgákat is. Hozzáöntjük, ha felforr, azonnal beleöntjük a zselatinos cukrot és lezárjuk. Botmixerrel átkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a madártej alapból kimérünk 50 dkg-ot és hozzáadjuk a vízben felfőzött, kihűlt zselatint, jól elkeverjük, és hozzáadunk 3 dl felvert hulalát. A piskótalapot kivágtuk a karikából és visszahelyeztük, erre öntjük a krémet és betesszük a hűtőbe kb. 5-6 órát.
Ezután a felvert hulalával feldíszítjük a szélét is. A maradék madártej alapot elkeverjük kb. 0,5 dl tejjel és a tortára öntjük, ezután még díszítjük a maradék hulalával, habcsókkal és csokidíszekkel.

Tálalás

12 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Madártejtorta Madártejtorta Madártejtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
64 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!