
Madártejtorta


Hozzávalók
Tésztához:
Madártej alaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A madártej alaphoz a zselatint elkeverjük 2 dkg cukorral. A tojássárgákat egy kevés tejben kikeverjük. A többi tejet a többi cukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a kikevert tojássárgákat is. Hozzáöntjük, ha felforr, azonnal beleöntjük a zselatinos cukrot és lezárjuk. Botmixerrel átkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a madártej alapból kimérünk 50 dkg-ot és hozzáadjuk a vízben felfőzött, kihűlt zselatint, jól elkeverjük, és hozzáadunk 3 dl felvert hulalát. A piskótalapot kivágtuk a karikából és visszahelyeztük, erre öntjük a krémet és betesszük a hűtőbe kb. 5-6 órát.
Ezután a felvert hulalával feldíszítjük a szélét is. A maradék madártej alapot elkeverjük kb. 0,5 dl tejjel és a tortára öntjük, ezután még díszítjük a maradék hulalával, habcsókkal és csokidíszekkel.
Tálalás
Tárolás




Madártejtorta
Hozzávalók
Tésztához:
Madártej alaphoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A madártej alaphoz a zselatint elkeverjük 2 dkg cukorral. A tojássárgákat egy kevés tejben kikeverjük. A többi tejet a többi cukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a kikevert tojássárgákat is. Hozzáöntjük, ha felforr, azonnal beleöntjük a zselatinos cukrot és lezárjuk. Botmixerrel átkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a madártej alapból kimérünk 50 dkg-ot és hozzáadjuk a vízben felfőzött, kihűlt zselatint, jól elkeverjük, és hozzáadunk 3 dl felvert hulalát. A piskótalapot kivágtuk a karikából és visszahelyeztük, erre öntjük a krémet és betesszük a hűtőbe kb. 5-6 órát.
Ezután a felvert hulalával feldíszítjük a szélét is. A maradék madártej alapot elkeverjük kb. 0,5 dl tejjel és a tortára öntjük, ezután még díszítjük a maradék hulalával, habcsókkal és csokidíszekkel.
Tálalás
Tárolás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?