Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Madártejtorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 dkg margarin
1,5 dkg porcukor
2 db tojás
4 dkg cukor
5 dkg liszt
0,5 dkg étkezési keményítő

Madártej alaphoz:

12 dkg cukor
2 dkg vaj
8 db tojássárga
4 dl tej

Krémhez:

0,5 dl víz
3 dl hulala

Díszítéshez:

3 dl hulala
habcsók
csokidísz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük. A tésztához a margarint a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, majd a liszttel elkevert keményítőt és a fehérjehabot is. Egy 22 cm-es tortakarikában megsütjük, ezt a nagyon vékony lapot 180 fokon kb. 10 perc alatt légkeveréses sütőben.
A madártej alaphoz a zselatint elkeverjük 2 dkg cukorral. A tojássárgákat egy kevés tejben kikeverjük. A többi tejet a többi cukorral, a vajjal, a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a kikevert tojássárgákat is. Hozzáöntjük, ha felforr, azonnal beleöntjük a zselatinos cukrot és lezárjuk. Botmixerrel átkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a madártej alapból kimérünk 50 dkg-ot és hozzáadjuk a vízben felfőzött, kihűlt zselatint, jól elkeverjük, és hozzáadunk 3 dl felvert hulalát. A piskótalapot kivágtuk a karikából és visszahelyeztük, erre öntjük a krémet és betesszük a hűtőbe kb. 5-6 órát.
Ezután a felvert hulalával feldíszítjük a szélét is. A maradék madártej alapot elkeverjük kb. 0,5 dl tejjel és a tortára öntjük, ezután még díszítjük a maradék hulalával, habcsókkal és csokidíszekkel.

Tálalás

12 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Madártejtorta Madártejtorta Madártejtorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!