Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos gőzgombóc

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos gőzgombóc

50 dkg liszt
5 dkg olvasztott margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
2 dl tej
pici cukor
pici só

Tetejére:

15 dkg olvasztott margarin
20 dkg porcukor
20 dkg mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejben az élesztőt megfuttatjuk, összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Háromszorosára kelesztjük, lisztezett deszkán bögrével kiszaggatjuk a tésztát. Vizet teszünk fel forrni. (Konyharuhát teszünk rá, amit zsineggel kötünk meg.) Ide teszem a gombócokat, és egy ugyanolyan lábassal lefedem. (kb. 15 perc alatt készülnek el a gombócok a gőzben.) Az elkészült tésztára olvasztott margarint teszünk, arra a cukrozott mákot.
Mákos gőzgombóc Mákos gőzgombóc Mákos gőzgombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!