Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos pite piskótatetővel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 ek. tej
csipet só

A linzer kenéséhez:

5 ek. baracklekvár
25 dkg mák ledarálva
20 dkg kristálycukor
15 dkg piskótamorzsa, vagy darált kekszmorzsa
1 citrom reszelt héja
2 ek. jamajikai rum
2 dl tej
1 fiola vanília aroma

A tetejére:

1 tojásból piskóta
1 tojás
1,5 púpozott ek. liszt
1 ek. víz
1 ek. cukor

A tetejére:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagra, és kibélelünk vele egy 32x23cm-es sütőlapot. A lap alá, csak lisztezni kell, ha teflonos. Ha nem, akkor vajazni, és lisztezni kell. Egyenletesen elterítjük, a leeső részt ha marad, de nem szabad maradni, távolítsuk el. 200 fokos sütőben elősütjük, kissé megszúrjuk villával a linzert, és világosra sütjük 5 percig. A sütő legyen előmelegítve hőlégkeveréses sütőben. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd a baracklekvárral, ami jó, ha házi készítésű, de a bolti is megteszi, megkenjük a felületét egyenletesen. A mákot az idő alatt, míg a tésztánk hűlt, előfőzzük a tejben a mákot a cukorral, és az ízesítőkkel, majd ha kihűlt a morzsát is keverjük bele. Ennek is ki kell hűlnie. Az 1 tojásból 1 ek. cukorból kikeverünk gépi habverővel 1 ek. vízzel tojáshabot, majd a fehérjét is külön felverjük keményre,és a tojássárgájához adjuk óvatosan,az 1,5 ek. liszttel együtt. Ne törjük össze, csak óvatosan bánjunk vele. Egyenletesen kenjük szét a tésztánkra a mák tölteléket, ha már kihűlt (kenőkéssel kissé vízbe mártva). Ha ez megvan, akkor kenjük a tetejére a piskótát. Előmelegített sütőbe légkeverés alsó sütője is legyen bekapcsolva, 170 fokon 20 percig sütjük. Addig, amíg szép aranysárga nem lesz a piskóta tetőnk a pitén. Kihűlés után négyzetekre szeleteljük fel! Porcukorral is megszórhatjuk. 4 napig eláll.
Mákos pite piskótatetővel Mákos pite piskótatetővel Mákos pite piskótatetővel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!