
Málna csókos vanília fagylalt



Hozzávalók
200 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás
4 evőkanál málnadzsem
150g málna
néhány mentalevél
Elkészítés
Elkészítés:
A 200 ml kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Rövid idő alatt belekeverjük a málnadzsemet. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A málnát szemezzük. A mentát megmossuk, leitatjuk róla a vizet és finomra vágjuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és friss gyümölcsökkel, mentával tálaljuk.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Rövid idő alatt belekeverjük a málnadzsemet. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A málnát szemezzük. A mentát megmossuk, leitatjuk róla a vizet és finomra vágjuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és friss gyümölcsökkel, mentával tálaljuk.

Kedvencnek jelölöm

Málna csókos vanília fagylalt
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
200 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás
4 evőkanál málnadzsem
150g málna
néhány mentalevél
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A 200 ml kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Rövid idő alatt belekeverjük a málnadzsemet. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A málnát szemezzük. A mentát megmossuk, leitatjuk róla a vizet és finomra vágjuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és friss gyümölcsökkel, mentával tálaljuk.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Rövid idő alatt belekeverjük a málnadzsemet. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
A málnát szemezzük. A mentát megmossuk, leitatjuk róla a vizet és finomra vágjuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és friss gyümölcsökkel, mentával tálaljuk.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

2

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

3

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?