Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málna csókos vanília fagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

200 ml hideg tej
4 evőkanál málnadzsem
150g málna
néhány mentalevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A 200 ml kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Rövid idő alatt belekeverjük a málnadzsemet. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.

Díszítés:
A málnát szemezzük. A mentát megmossuk, leitatjuk róla a vizet és finomra vágjuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. Adagoljuk és friss gyümölcsökkel, mentával tálaljuk.
Málna csókos vanília fagylalt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!