
Vaníliafagylalt eperszósszal



Hozzávalók
Vaníliafagylalthoz:
Eperszószhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a fagylaltport, és konyhai robotgéppel (habverővel) a legalacsonyabb fokozaton kicsit összekeverjük, majd 3 perc alatt, a legmagasabb fokozaton felverjük. A krémet fagyasztható dobozba tesszük, lefedjük, és minimum 4 órára fagyasztóba tesszük (- 18 °C).
Eperszósz:
Az epreket megpucoljuk, megmossuk, ha túl nagyok, felaprítjuk, majd keverőtálba tesszük. A cukrot és a vanillincukrot hozzáadjuk, pürésítjük. A szószt fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még egyszer átkeverjük.
A fagylaltot tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A fagylaltot az eperszósszal tálaljuk.


Vaníliafagylalt eperszósszal
Hozzávalók
Elkészítés
Elkészítés:
A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a fagylaltport, és konyhai robotgéppel (habverővel) a legalacsonyabb fokozaton kicsit összekeverjük, majd 3 perc alatt, a legmagasabb fokozaton felverjük. A krémet fagyasztható dobozba tesszük, lefedjük, és minimum 4 órára fagyasztóba tesszük (- 18 °C).
Eperszósz:
Az epreket megpucoljuk, megmossuk, ha túl nagyok, felaprítjuk, majd keverőtálba tesszük. A cukrot és a vanillincukrot hozzáadjuk, pürésítjük. A szószt fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még egyszer átkeverjük.
A fagylaltot tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A fagylaltot az eperszósszal tálaljuk.

Legújabb cikkek

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!


Krémes, a hagyományos sütemények királynője
Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?