Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás boleró szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

4 egész tojás
20 dkg cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
20 dkg liszt

A krém hozzávalói:

fél liter tejföl
2 kanál cukor

A tetejére:

2 cs. boleró málnás italpor
6 dl víz
15 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, csipet sóval habosra kikeverem, közben lassan hozzáadom az olajat ezzel is még habosítom. Majd hozzáadom a tejet, és a sütőporos lisztet. Sütőpapíros sütőlapra teszem, és 180 fokon megsütöm. A tepsi mérete 29X22-es.
Amikor a tészta kisült még melegen rákenem a cukros tejfölt és hagyom, hogy a tészta kihűljön.
Elkészítem a krémet:
A vízben a pudingot csomómentesre kikeverem a cukorral és kis lángon az egészet besűrítem, majd hozzáadom az italporokat. Az egészet langyosra kihűtöm és a tejfölös tésztára rásimítom.
Hűtőbe teszem dermedni, nagyon szépen lehet majd szeletelni.
Málnás boleró szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!