Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás Pavlova

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tésztahab:

10 dkg tojásfehérje (kb.3)
12 dkg porcukor
1 kiskanál almaecet
1 ek. kukoricakeményítő
2 ek. málnalekvár
1 csipet só

krém:

2 dl habtejszín

Tetejére:

25 dkg friss málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Tepsit kibélelünk sütőpapírral, kicsit megolajozzuk, vagy szilikon sütőlapot használunk.
A sütőt 150 'C előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, ha már elég kemény hozzászitáljuk a keményítővel elkevert porcukrot elkeverjük és hozzáadjuk az almaecetet és a lekvárt is. Addig habosítjuk, míg szép fényes kemény habot kapunk . A tepsire öntjük a tojáshabot és egy kerek 20-25 cm átmérőjű kört formázunk ( szép magas lehet, kicsit a széle felé húzzuk.) A forró sütőbe toljuk és vissza is vesszük a hőfokot 110-100 'C -ra így sütjük 80-85 percig majd a lezárt sütőben hagyjuk kicsit hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Ha kihűlt a tetejére halmozzuk a tejszínhabot és a málnát, máris tálalható. A külseje roppanós kell legyen (az se baj ha kicsit repedezett) a belseje lágy ragacsos hab :)

Tálalás

8 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

A Pavlova-torta Ausztrália, de még inkább Új-Zéland nemzeti desszertje. Anna Pavlova balerina tiszteletére készítették először. Lehet variálni a tésztát (csokis, vaníliás) és a gyümölcsöket is.
Málnás Pavlova Málnás Pavlova Málnás Pavlova Málnás Pavlova

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!