Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás sajttorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

10 dkg darált keksz
8 dkg olvasztott vaj
1 ek nyírfacukor

Krém:

25 dkg mascarpone
2 db tojás
3 ek nyírfacukor
1 ek tejföl
10 dkg málna (friss vagy fagyasztott)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

Az olvasztott vajban keverjük el a cukrot, majd adjuk a darált kekszhez. Keverjük el , olyan lesz mint a vizes homok. Ezt öntsük a sütőformánkba, és egy sima aljú pohárral nyomkodjuk le úgy, hogy peremet is képezzen a tészta.

Krém elkészítése

A mascarpone-hoz keverjük hozzá a tojássárgáját , tejfölt és a cukrokat. A fehérjét verjük kemény habbá és ezt is adjuk a krémhez, majd lazán forgassuk össze. Öntsük a kekszes alapra és dobáljuk rá a málnaszemeket. Előmelegített 170 'C-os sütőben süssük 30-35 percig. A közepe még remegős amikor kivesszük , ha kihűlt szeletelhető.
Málnás sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!