Mámorító pudingos almás-diós
Hozzávalók
Tészta:
40 dkg finomliszt
20 dkg kristály vagy porcukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
25 dkg vaj
2 db tojás
3 dl tej
1cs. Dr. Oetker Vanillincukor
Tetejére:
1 cs. főzés nélküli vanílliás pudingpor
4 dl tej
fahéj
2 db alma
kb. 10 dkg vágott dió
rumaroma
Elkészítés
Töltelék elkészítése
Első lépésben a 4 dl tejjel, ízlés szerint rumaromával kikeverjük a főzés nélküli pudingport had sűrűsödjön.
Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk és ízlés szerint fahéjjal hintjük had álljon amíg a tészta készül.
Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk és ízlés szerint fahéjjal hintjük had álljon amíg a tészta készül.
Tészta elkészítése:
A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk.
Amikor a tészta csomómentes, kivajazott sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A már elkészített pudingot a tetejére kanalazzuk, elsimítjuk és villával márványozzuk, mikor ez kész rászórjuk a fahéjas almát majd a diót.
,,én legutóbb szórtam rá kevés mogyorót"
Amikor a tészta csomómentes, kivajazott sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A már elkészített pudingot a tetejére kanalazzuk, elsimítjuk és villával márványozzuk, mikor ez kész rászórjuk a fahéjas almát majd a diót.
,,én legutóbb szórtam rá kevés mogyorót"
Sütés:
180 fokos előmelegített sütőben ,,alul-felül" 30 percig sütjük.
Kedvencnek jelölöm
Mámorító pudingos almás-diós
Hozzávalók
Tészta:
40 dkg finomliszt
20 dkg kristály vagy porcukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
25 dkg vaj
2 db tojás
3 dl tej
Tetejére:
1 cs. főzés nélküli vanílliás pudingpor
4 dl tej
fahéj
2 db alma
kb. 10 dkg vágott dió
rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Töltelék elkészítése
Első lépésben a 4 dl tejjel, ízlés szerint rumaromával kikeverjük a főzés nélküli pudingport had sűrűsödjön.
Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk és ízlés szerint fahéjjal hintjük had álljon amíg a tészta készül.
Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk és ízlés szerint fahéjjal hintjük had álljon amíg a tészta készül.
Tészta elkészítése:
A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk.
Amikor a tészta csomómentes, kivajazott sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A már elkészített pudingot a tetejére kanalazzuk, elsimítjuk és villával márványozzuk, mikor ez kész rászórjuk a fahéjas almát majd a diót.
,,én legutóbb szórtam rá kevés mogyorót"
Amikor a tészta csomómentes, kivajazott sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A már elkészített pudingot a tetejére kanalazzuk, elsimítjuk és villával márványozzuk, mikor ez kész rászórjuk a fahéjas almát majd a diót.
,,én legutóbb szórtam rá kevés mogyorót"
Sütés:
180 fokos előmelegített sütőben ,,alul-felül" 30 percig sütjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?