Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mámorító pudingos almás-diós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg finomliszt
20 dkg kristály vagy porcukor
25 dkg vaj
2 db tojás
3 dl tej

Tetejére:

1 cs. főzés nélküli vanílliás pudingpor
4 dl tej
fahéj
2 db alma
kb. 10 dkg vágott dió
rumaroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Töltelék elkészítése

Első lépésben a 4 dl tejjel, ízlés szerint rumaromával kikeverjük a főzés nélküli pudingport had sűrűsödjön.

Az almát meghámozzuk, kockára vágjuk és ízlés szerint fahéjjal hintjük had álljon amíg a tészta készül.

Tészta elkészítése:

A tészta alapanyagait a dió és az alma kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel összekavarjuk.
Amikor a tészta csomómentes, kivajazott sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A már elkészített pudingot a tetejére kanalazzuk, elsimítjuk és villával márványozzuk, mikor ez kész rászórjuk a fahéjas almát majd a diót.
,,én legutóbb szórtam rá kevés mogyorót"

Sütés:

180 fokos előmelegített sütőben ,,alul-felül" 30 percig sütjük.
Mámorító pudingos almás-diós Mámorító pudingos almás-diós Mámorító pudingos almás-diós Mámorító pudingos almás-diós Mámorító pudingos almás-diós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!