Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
75 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

350 g mandarin konzerv (lecsöpögtetett súly)
200 ml hideg habtejszín
500 g félzsíros tehéntúró
100 g cukor
2 evőkanál citromlé
2 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a közepes fokozaton, míg összeáll a tészta. A tészta ¾ részét egyenletesen osszuk el tortaforma alján, majd villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük köré a tortaforma peremét. A sütő alsó részében lévő rácsra helyezzük a formát és süssük elő a tésztát.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Az elősütés után helyezzük a formát egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni az alapot. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C

A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset. Helyezzük a tekercset peremként a tészta aljára, és nyomjuk a forma oldalhoz úgy, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.

Töltelék:
A mandarinokat szűrőben jól lecsepegtetjük. Tegyünk félre kb. 20 mandarint a díszítéshez. A többi hozzávalót a mandarinok nélkül tegyük egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. A keverék kb. 1/3-át egyenletesen oszlassuk el az elősütött alapon. A tetejére szórjuk a mandarinokat. Óvatosan kenjük rá a maradék keveréket, és simítsuk el. Helyezzük a maradék mandarin-narancsdarabokat koszorú alakban a felületre, majd tegyük a formát vissza a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 65-70 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő letelte után hagyjuk a tortát a kikapcsolt sütőben még 15 percig, a sütő ajtaját kissé hagyjuk nyitva. Lazítsuk meg a tortát a széleinél, de hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.

Tipp:

A túrótortát akár előző nap is elkészíthetjük.
Mandarinos túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!