Mandarinos túrótorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a közepes fokozaton, míg összeáll a tészta. A tészta ¾ részét egyenletesen osszuk el tortaforma alján, majd villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük köré a tortaforma peremét. A sütő alsó részében lévő rácsra helyezzük a formát és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Az elősütés után helyezzük a formát egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni az alapot. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C
A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset. Helyezzük a tekercset peremként a tészta aljára, és nyomjuk a forma oldalhoz úgy, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.
Töltelék:
A mandarinokat szűrőben jól lecsepegtetjük. Tegyünk félre kb. 20 mandarint a díszítéshez. A többi hozzávalót a mandarinok nélkül tegyük egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. A keverék kb. 1/3-át egyenletesen oszlassuk el az elősütött alapon. A tetejére szórjuk a mandarinokat. Óvatosan kenjük rá a maradék keveréket, és simítsuk el. Helyezzük a maradék mandarin-narancsdarabokat koszorú alakban a felületre, majd tegyük a formát vissza a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő letelte után hagyjuk a tortát a kikapcsolt sütőben még 15 percig, a sütő ajtaját kissé hagyjuk nyitva. Lazítsuk meg a tortát a széleinél, de hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Tipp:
Mandarinos túrótorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a közepes fokozaton, míg összeáll a tészta. A tészta ¾ részét egyenletesen osszuk el tortaforma alján, majd villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük köré a tortaforma peremét. A sütő alsó részében lévő rácsra helyezzük a formát és süssük elő a tésztát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Az elősütés után helyezzük a formát egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni az alapot. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C
A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset. Helyezzük a tekercset peremként a tészta aljára, és nyomjuk a forma oldalhoz úgy, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.
Töltelék:
A mandarinokat szűrőben jól lecsepegtetjük. Tegyünk félre kb. 20 mandarint a díszítéshez. A többi hozzávalót a mandarinok nélkül tegyük egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. A keverék kb. 1/3-át egyenletesen oszlassuk el az elősütött alapon. A tetejére szórjuk a mandarinokat. Óvatosan kenjük rá a maradék keveréket, és simítsuk el. Helyezzük a maradék mandarin-narancsdarabokat koszorú alakban a felületre, majd tegyük a formát vissza a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 65-70 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütési idő letelte után hagyjuk a tortát a kikapcsolt sütőben még 15 percig, a sütő ajtaját kissé hagyjuk nyitva. Lazítsuk meg a tortát a széleinél, de hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?