Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (kb. Ø 26 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
75 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:

350 g mandarin konzerv (lecsöpögtetett súly)
200 ml hideg habtejszín
500 g félzsíros tehéntúró
100 g cukor
2 evőkanál citromlé
2 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a közepes fokozaton, míg összeáll a tészta. A tészta ¾ részét egyenletesen osszuk el tortaforma alján, majd villával többször szurkáljuk meg. Helyezzük köré a tortaforma peremét. A sütő alsó részében lévő rácsra helyezzük a formát és süssük elő a tésztát.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Az elősütés után helyezzük a formát egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni az alapot. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C

A maradék tésztából formázzunk egy hosszú tekercset. Helyezzük a tekercset peremként a tészta aljára, és nyomjuk a forma oldalhoz úgy, hogy kb. 3 cm magas peremet képezzen.

Töltelék:
A mandarinokat szűrőben jól lecsepegtetjük. Tegyünk félre kb. 20 mandarint a díszítéshez. A többi hozzávalót a mandarinok nélkül tegyük egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. A keverék kb. 1/3-át egyenletesen oszlassuk el az elősütött alapon. A tetejére szórjuk a mandarinokat. Óvatosan kenjük rá a maradék keveréket, és simítsuk el. Helyezzük a maradék mandarin-narancsdarabokat koszorú alakban a felületre, majd tegyük a formát vissza a sütő alsó részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 65-70 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütési idő letelte után hagyjuk a tortát a kikapcsolt sütőben még 15 percig, a sütő ajtaját kissé hagyjuk nyitva. Lazítsuk meg a tortát a széleinél, de hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.

Tipp:

A túrótortát akár előző nap is elkészíthetjük.
Mandarinos túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!