Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mangó-eper dzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mangó-eper dzsem

1 kg eper (tisztítva)
30 dkg mangó (tisztítva, kockázva)
35 dkg gyümölcscukor vagy nádcukor
1 citrom leve
4-5 friss mentalevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Befőttes üvegeket forró vízben áztatjuk, kifőzzük.
Az epret legalább 3 -szor átmossuk, majd eltávolítjuk a szárát, ha szükséges daraboljuk. Ha lekvárosabbra szeretnénk krumplinyomóval is összetörhetjük, a botmixeres pürésítéstől elveszíti szép élénkpiros színét. A mangó magját kikerülve nagyobb darabokra vágjuk , a húst kivágjuk a héjából, felkockázzuk. Kb. 1 nagyobb mangó kell hozzá.

Elkészítés

A gyümölcsöket egy főzőedénybe összekeverjük a fele cukorral és 1 órára hagyjuk állni majd, feltesszük főni. A maradék cukorral elkeverjük a Dzsemfixet és a melegedő gyümölcshöz keverjük. 5-6 percig forraljuk, a habját eltávolítjuk, majd az előkészített üvegekbe töltjük. 5-10 percre a tetejére állítjuk.

Tálalás

2 dl kis üvegből 7 db

Alternatív elkészítés

Én egy konyharuhával kibélelt kartondobozba állítom őket még forrón, letakarva másnapig hagyom, hogy kihűljenek. Jó megoldás a hűtőtáska is :) persze jégakku nélkül.
Mangó-eper dzsem Mangó-eper dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!