
Marcipános szelet


Hozzávalók
tészta:
krém:
tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt 170 'C melegítjük.
A marcipán masszából 8 dkg lereszelünk vagy apró kockákra vágunk.
Elkészítés
A pudinghoz a tej felét felmelegítjük, a másik felében elkeverjük a cukrot és a pudingport. Ha melegszik a tej hozzáöntjük, hozzászórjuk a marcipánt is és főzzük, míg be nem sűrűsödik. Hűlni hagyjuk.
A tejszínt habbá verjük és a langyosra hűlt pudinghoz keverjük. Az egyik tésztalapra kanalazzuk a pudingot megszórjuk Amarettini keksszel (nagyon könnyen morzsolható egy nyomásra szét megy) majd befedjük a másik tésztával. A tetejére felolvasztjuk a csokit az olajjal vízgőz felett és még melegen rákenjük, szeletelt mandulával megszórva díszítjük.
Tálalás
Tárolás



Marcipános szelet
Hozzávalók
tészta:
krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt 170 'C melegítjük.
A marcipán masszából 8 dkg lereszelünk vagy apró kockákra vágunk.
Elkészítés
A pudinghoz a tej felét felmelegítjük, a másik felében elkeverjük a cukrot és a pudingport. Ha melegszik a tej hozzáöntjük, hozzászórjuk a marcipánt is és főzzük, míg be nem sűrűsödik. Hűlni hagyjuk.
A tejszínt habbá verjük és a langyosra hűlt pudinghoz keverjük. Az egyik tésztalapra kanalazzuk a pudingot megszórjuk Amarettini keksszel (nagyon könnyen morzsolható egy nyomásra szét megy) majd befedjük a másik tésztával. A tetejére felolvasztjuk a csokit az olajjal vízgőz felett és még melegen rákenjük, szeletelt mandulával megszórva díszítjük.
Tálalás
Tárolás


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?