Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marcipános szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

20 dkg liszt
16 dkg nádcukor
20 dkg vaj vagy margarin
4 tojás
4 ek. tej

krém:

4 dl tej
5 ek. cukor
8 dkg Dr. Oetker Marcipán (lereszelve)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding tejszínízű
1 dl tejszín
8 db amarettini keksz

tetejére:

2-3 ek. olaj
2 dkg szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

35x 45 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A sütőt 170 'C melegítjük.
A marcipán masszából 8 dkg lereszelünk vagy apró kockákra vágunk.

Elkészítés

A tésztához a lágy vajat elkeverjük a cukorral, kakaóval majd egyesével a tojásokat is hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, a tejjel kicsit hígítjuk, jól átkeverjük, és a tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd megfelezzük a tésztát (középen kettévágjuk, hogy két egyforma darab legyen)
A pudinghoz a tej felét felmelegítjük, a másik felében elkeverjük a cukrot és a pudingport. Ha melegszik a tej hozzáöntjük, hozzászórjuk a marcipánt is és főzzük, míg be nem sűrűsödik. Hűlni hagyjuk.
A tejszínt habbá verjük és a langyosra hűlt pudinghoz keverjük. Az egyik tésztalapra kanalazzuk a pudingot megszórjuk Amarettini keksszel (nagyon könnyen morzsolható egy nyomásra szét megy) majd befedjük a másik tésztával. A tetejére felolvasztjuk a csokit az olajjal vízgőz felett és még melegen rákenjük, szeletelt mandulával megszórva díszítjük.

Tálalás

Kb. 16 szelet

Tárolás

Hűtőben tároljuk.
Marcipános szelet Marcipános szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!