Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó kosárkája

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó kosárkája

50 dkg liszt
25 dkg Rama
10 dkg porcukor
5 tojás
2 evőkanál tejföl
30 dkg porcukor
30 dkg darált dió
1 rumaroma
1 üveg baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az anyagok szobahőmérsékletűek legyenek.
Kosárkaforma szükséges hozzá, legalább egy tepsinyi, Nekem 30 db fér egy tepsibe.

Elkészítés

Az 50 dkg lisztet, a sütőport, a Ramát elmorzsoljuk, majd hozzátesszük a 10 dkg porcukrot, az 5 tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk, majd ezt még 10 egyenlő részre vágjuk, és golyókat készítünk belőle, összesen 60 db készül. Kosárkaformákba rakjuk a golyócskákat és szépen, egyenletesen szétnyomkodjuk, teszünk bele egy kiskanál lekvárt, amibe előzőleg elkevertük a rum aromát. Erre kerül, az 5 tojás keményre vert habja, melyhez hozzákeverjük a porcukrot, mikor fényes kemény, lazán hozzákeverjük a darált diót, ebből kb. 3/4 evőkanálnyit rakunk a kosárkába. Előmelegített sütőben kb. 170 C fokon kb. 20-25 perc alatt kész van. Kiszedjük a formából, és ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk.

Tálalás

60 db kosárka lesz belőle dobozba rakva sokáig elálló sütemény.

Tárolás

Dobozba, szobahőmérsékleten is sokáig finom marad.
Margó kosárkája Margó kosárkája

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!