Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Margó rácsos linzere

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Margó rácsos linzere

50 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
25 dkg darált dió vagy / mogyoró/
25 dkg porcukor
2 db tojás
1 db citrom reszelt héja
1 dkg őrölt fahéj
1 üveg baracklekvár (kb.7 dl)
1 db tojássárgája (a kenéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Dió darálása, citromhéj lereszelése, anyagok szoba hőmérsékletűek legyenek.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a diót, a porcukrot, vanillincukrot, fahéjat, citromhéjat, és a 2 egész tojást és gyorsan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük 1/2 órára. Majd a tészta 3/4 részét kinyújtjuk, és kb.30 x 37cm zsírozott lisztezett tepsibe tesszük és megkenjük házi lekvárral. A maradék tésztából vékonyra kisodorva rácsokat készítünk. Tojássárgájával megkenjük. Kb. 170 C fokon kb. 25-30 percig /tűpróbáig/ sütjük. Ha kihűlt apró kockákra vágjuk, gyerekek is nagyon szeretik.

Tálalás

Kb. 60-65 szelet, ha apróra vágjuk.

Tárolás

Szobahőmérsékleten is elálló készítmény.

Alternatív elkészítés

Aki nem eheti a fahéjas süteményt, több vanillincukrot és citromhéjat tegyen bele.
Margó rácsos linzere Margó rácsos linzere

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!