Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Marika szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Marika szelet

20 dkg cukor
2 tojás
5 dkg vaj
1 ek. méz
1 kk. szódabikarbóna
1 dl tej
50 dkg liszt

Krém:

4 dl tej
15 dkg vaj
1 dl hideg tej
8 ek. liszt
20 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Cukrot, tojást, vajat, 1 ek. mézet, gőz fölött összemelegítek, majd hozzáadom a szódabikarbónát, tejet végül a lisztet. Összegyúrom, majd 3 lapot sütök!

Elkészítés

4 dl tejet lassan felforralom, hozzáadom a vajat. 1 dl hideg tejben elkeverek 8 ek. lisztet, 20 dkg cukrot, 2 vanillincukrot és a fövő tejbe csurgatom, állandó keverés mellett sűrűre főzöm. Felezzük el a kémet, ízlés szerint kakaóport adok hozzá (nem cukrozott) a még forró krémhez. Ha hűlt a krém, a lapokat megtöltöm, majd csoki mázzal bevonom!

Tárolás

Érdemes egy napot állni hagyni, mert úgy az igazi!
Marika szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!