Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márványos kuglóf

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Márványos kuglóf

5 tojás
20 dkg margarin
30 dkg porcukor
1/6 dl tej
40 dkg rétesliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgáját, a margarint és a porcukrot 1/4 óráig keverjük. Beletesszük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet és a keményre vert tojáshabot. A tésztát összekeverjük és kettéosztjuk. Az egyik felébe beleszitáljuk a kakaót.
A kuglófformát gondosan kikenjük és belisztezzük (nekem Dr. Oetker formám van) kanállal váltogatva belerakjuk a világos meg a sötét tésztát.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Tálalás

Tálalás előtt megszórom porcukorral.
Márványos kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!