Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mascarponés-túróstekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Krémhez:

25 dkg túró
25 dkg Mascarpone krémsajt
20 dkg porcukor
1/2 lime citrom leve és reszelt héja

A tésztához:

5 tojásból piskótatekercs

Szóráshoz:

Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőtepsit kibélelem barna csomagoló papírral.

Elkészítés

A piskótát kisülés után hagyjuk feltekerve hűlni/lásd a képen/. A túrót a cukorral, és az ízesítőkkel összedolgozom, majd a mascarponéhoz adom. Megtöltöm vele a kihűlt roládot, és felcsavarom, újra a papírba, és hűtőbe teszem. Tálalás előtt jól meghintem porcukorral, és ferdén szelem.

Tálalás

10 szelet. De lehet több is, ízlés szerinti vastagságra szeletelve.

Tárolás

Hűtőben 1-2 nap letakarva.

Alternatív elkészítés

Barna csomagoló papír: ez a papír nem ég meg, könnyen lehúzható a piskótáról melegen, és hidegen egyaránt. Ezenkívül olcsó, és higiénikus is. Torták alá is ezt használom, ha keretben sütök. Csokizásra is alkalmas, könnyen leválik róla a megdermedt csoki.
Mascarponés-túróstekercs Mascarponés-túróstekercs Mascarponés-túróstekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!