Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mascarponés-túróstekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Krémhez:

25 dkg túró
25 dkg Mascarpone krémsajt
20 dkg porcukor
1/2 lime citrom leve és reszelt héja

A tésztához:

5 tojásból piskótatekercs

Szóráshoz:

Porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőtepsit kibélelem barna csomagoló papírral.

Elkészítés

A piskótát kisülés után hagyjuk feltekerve hűlni/lásd a képen/. A túrót a cukorral, és az ízesítőkkel összedolgozom, majd a mascarponéhoz adom. Megtöltöm vele a kihűlt roládot, és felcsavarom, újra a papírba, és hűtőbe teszem. Tálalás előtt jól meghintem porcukorral, és ferdén szelem.

Tálalás

10 szelet. De lehet több is, ízlés szerinti vastagságra szeletelve.

Tárolás

Hűtőben 1-2 nap letakarva.

Alternatív elkészítés

Barna csomagoló papír: ez a papír nem ég meg, könnyen lehúzható a piskótáról melegen, és hidegen egyaránt. Ezenkívül olcsó, és higiénikus is. Torták alá is ezt használom, ha keretben sütök. Csokizásra is alkalmas, könnyen leválik róla a megdermedt csoki.
Mascarponés-túróstekercs Mascarponés-túróstekercs Mascarponés-túróstekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!