Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mazsolás kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mazsolás kuglóf

40 dkg liszt
8 dkg vaj
8 dkg cukor
3 db tojássárgája
2.5 dl tej
2 dkg friss élesztő
5 dkg mazsola
1 citromból nyert citromhéj
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Fél deciliter cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Közben a cukrot, vajat, és tojássárgákat habosra keverjük. Ehhez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Elkeverjük, és belekeverjük a maradék langyos tejet, átszitált lisztet, citromhéjat, csipet sót, mazsolát, vaníliás cukrot. Finoman kikeverjük.
Bezsírozott kuglóf formába öntjük, és legalább 50 percig kelesztjük, majd 30-35 percig sütjük 180 fokos sütőben.

Alternatív elkészítés

A tésztába bármilyen aszalt gyümölcsöt, diót, mandulát, mogyorót keverhetünk, illetve, ha márványosra szeretnénk csinálni, a tésztába kakaóport szórunk, de csak alig elkeverve, és így öntjük a formába.
Mazsolás kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!