Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Medvehagymás lángos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Medvehagymás lángos

30 dkg liszt
1 tojás
5 dkg puha vaj
1 teáskanál só
2-3 evőkanál langyos víz
1 evőkanál összevágott medvehagyma
1 evőkanál tejszín
1 evőkanál burgonyapehely
5 dl olaj
ricotta
trappista sajt
1 csokor medvehagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit géppel bedagasztom, ami 10 perc alatt megkel, majd újra átgyúrom, és 20 percig hagyom, majd gombócokat slejfolok belőle olajos táblán, és letakarva kelesztem újabb 15-20 percet. Ezután kézzel elnyújtom, és bő forró olajban szépen megsütöm mindkét oldalán. Ricotta sajtkrémmel megkenem, és reszelt sajttal, medvehagymával kínálom.

Tálalás

8 db.

Tárolás

AAzonnal fogyasztva a legfinomabb,de újra melegítve is jó.
Medvehagymás lángos Medvehagymás lángos Medvehagymás lángos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!