Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Medvehagymás-sajtos háromszög

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Medvehagymás-sajtos háromszög

80 dkg liszt
0,5 l langyos tej
5 dkg élesztő
1 ek. só
1,5 dl olaj
20 dkg margarin
5-6 levél medvehagyma
3 db tojássárgája
1 db tojás
3 dl tejföl
10 dkg sajt
szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1 dl tejben az élesztőt felfuttatjuk. Lisztet a többi tejjel, sóval, olajjal, élesztős tejjel tésztává gyúrunk és meleg helyen kelesztjük.
2. Amikor megkelt, lisztezett deszkán 4 cipóra osztjuk és kinyújtjuk.
3. Margarint összekeverjük a 3 tojássárgájával és az összeaprított medvehagymával. Minden kinyújtott tésztadarabot megkenünk vele.
4. Tésztát feltekerjük és a rudakból háromszögformákat vágunk.
5. Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal.
Medvehagymás-sajtos háromszög

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!