Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Medvehagymás stangli diétásan

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Medvehagymás stangli diétásan

50 dkg tönkölybúza fehér liszt
7 dkg panónia sajt
2 kávéskanál tengeri só /15 g/
2 kávéskanál szódabikarbóna /10 g/
1 kávéskanál nyírfacukor /5 g/
1 dob Natur aktívia /125 g/
1 tojássárgája
5 dkg margarin
10 szál medvehagyma /20 g/
11/2 dl langyos víz

Tetejére:

1 tojássárgája
2 dkg panónia sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A medvehagyma megmosása, letörlése, és apróra vágása. A sajt reszelése.
A tojások kettéválasztása, mivel csak a sárgáját használjuk fel.

Elkészítés

A lisztet, a margarinnal, a szódabikarbónával, a sóval elmorzsoltam, majd hozzáadtam a többi anyagokat, a sajtot, tojássárgáját, Aktíviát, apróra vágott medvehagymát, nyírfacukrot a vízben feloldottam és úgy adagoltam hozzá. Összegyúrtam, picit pihentettem majd 6 db- ra osztottam. Kinyújtottam kb. 15 x 25 cm- re és szélesebbik részén felgöngyöltem, mint a bejglit és sütőpapírral bélelt sütőlapra raktam. Mikor mind a 6 db elkészült begyújtottam a sütőt melegíteni. A stanglikat megkentem a tojássárgájával, és megszórtam a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 200 c fokon kb. 20 percig sütöttem.

Tálalás

6 db lett.

Tárolás

Kenyér tartóban vagy nejlon tasakban puha marad pár napig.

Alternatív elkészítés

Candida betegségben szenvedők és diétázók nyugodtan fogyaszthatják!
Medvehagymás stangli diétásan Medvehagymás stangli diétásan Medvehagymás stangli diétásan

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
93 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!