Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggy dzsem

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggy dzsem

1,25 kg meggy (tisztítva)
35 dkg cukor (gyümölcscukor is lehet)
1 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A befőttes üvegeket előkészítjük, elmossuk.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk.

Elkészítés

A kimagozott meggyet a cukor felével és a citromlével elkeverjük és pár órára vagy egy éjszakára hagyjuk állni.
Egy edénybe tesszük, (kicsit át lehet nyomkodni kézzel, hogy levesesebb, legyen) feltesszük melegedni, mielőtt felforrna, hozzáadjuk a maradék cukorral elkevert dzsemfixet és forrástól számítva 6-7 percig főzzük, közben kevergessük, ha szükséges a habot szedjük le. (én ilyenkor lassú tűzön hagyom gyöngyözni, leszedem a habot és így gyorsabban letisztul) Még forrón az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk és a tetejére állítva hagyjuk kihűlni.

Tálalás

2 dl kis üvegből 6 db

Alternatív elkészítés

Ha dupla mennyiséget csinálunk tovább kell forralni, kb 10-12 percig.
Meggy dzsem Meggy dzsem Meggy dzsem Meggy dzsem Meggy dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!