Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggy, nyersen eltéve

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggy, nyersen eltéve

4 kg kimagvalt meggy
2 kg cukor
1 dl rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meggyet leszárazzuk megmossuk és kimagvaljuk.

Elkészítés

Az előkészített meggyet a cukorral egy mély tálban összekeverjük. Naponta többször megkeverjük ,és ezt 2-3 napon keresztül folytatjuk,közben a Na-benzonátot is hozzáadjuk. Tisztára mosott, és Na-benzonátos vízzel kiöblített és megszárított üvegekbe rakjuk, tetejére 1-2evőkanál rumot teszünk. Légmentesen lezárva hűvös helyen tároljuk. A kimaradt meggylevet üvegekbe töltve és jól lezárva eltesszük.

Alternatív elkészítés

Süteményekhez, húsokhoz, vagy nyers fogyasztásra használjuk. Én már több mint 30 éve csak nyersen rakom el a meggyet. A levet is bármire felhasználhatjuk, még szörp helyett is fogyasztható. Felbontás után visszazárva sem romlik meg!! Az üvegbe legyen elegendő lé,ne tegyünk túl sok meggyet bele,csak kicsit rázogassuk meg,és töltsük fel a lével.
Meggy, nyersen eltéve Meggy, nyersen eltéve

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!