Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-grízes máktorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 tojásfehérje
14 dkg cukor
14 dkg darált mák
1 citrom héja

Grízes krém:

3 dl tej
3 ek. búzadara
10 dkg vaj
7 dkg porcukor
vanília
citromhéj

Meggyes:

1 üveg meggybefőtt (vagy 40 dkg)
1,5 dl meggylé (befőtt leve)
3 dkg keményítő (vagy pudingpor)
1 citrom héja
1-2 csipet fahéj
1-2 csipet szegfűszeg
1,5 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

3 db 18-20 cm átmérőjű kerek formát kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 170 fokra.

Elkészítés

A tésztához a fehérjét cukorral, citromhéjjal kemény habbá verjük, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a mákot. 3 lapot sütünk, pont úgy, mint a piskótát. Tűpróbával ellenőrizzük.
A grízes krémhez a darát a tejben megfőzzük, csipet só mehet bele. Majd kihűtjük. A vajat a porcukorral jól kihabosítjuk, belemehet a vanília, és a citromhéj. Majd összekeverjük a kihűlt grízes masszával.
A meggyes töltelékhez az összetevőket összekeverjük, majd sűrűre főzzük (mint a pudingot). Ezt érdemes utoljára elkészíteni, mert még melegen (nem forrón) könnyebb rátenni a tésztára.
Ha kész minden, az első tésztára meggyes tölteléket teszünk, a másodikra grízeset, majd a maradék grízessel bevonhatjuk a tortát. Díszíthetjük egész mákkal.
Hűtőbe tesszük tálalás előtt.

Tálalás

20 cm átmérőjű torta.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Nekem elég tömény, de különleges íz világ. Ha valaki nem annyira mák-mániás, süthet sima piskótát úgy, hogy a fele lisztet helyettesíti mákkal.
Meggyes-grízes máktorta Meggyes-grízes máktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!