Meggyes-habos torta
Hozzávalók
Tésztához:
5 db tojás
14 dkg cukor
13 dkg liszt
2 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 kk. Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
0,5 l tejszín, vagy egyéb habalap
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 ek. Dr. Oetker Aroma rum
Meggytöltelék:
4 dl meggybefőtt (kb.)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
1 ek. citromlé
2 ek. cukor
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk. ( A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd habot verünk a fehérjéből a maradék cukorral. A habot a sárgájához adjuk, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet, és tortakarikába töltjük. Majd 170-180 fokon kb. 35 percig sütjük.
A krémhez habbá verjük a tejszínt a habfixálóval, vanillincukorral és rumaromával ízesítjük.
A meggybefőttet elkeverjük a cukorral, citromlével, pudingporral, majd folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tortakarikát háromfelé vágjuk. A krémeket zacskóba, vagy nyomózsákba töltjük. (A habosból kb. az egyharmadát meghagyjuk.) Az alsó lapra körkörösen nyomunk a habos, illetve a meggyes krémből, majd ráhelyezzük a második lapot, és megismételjük a krémkörözést. Ráhelyezzük a tetejét, és bevonjuk a maradék habos krémmel. Csokoládéreszelékkel, csokidarával, meggyszemekkel díszíthetjük.
A krémhez habbá verjük a tejszínt a habfixálóval, vanillincukorral és rumaromával ízesítjük.
A meggybefőttet elkeverjük a cukorral, citromlével, pudingporral, majd folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tortakarikát háromfelé vágjuk. A krémeket zacskóba, vagy nyomózsákba töltjük. (A habosból kb. az egyharmadát meghagyjuk.) Az alsó lapra körkörösen nyomunk a habos, illetve a meggyes krémből, majd ráhelyezzük a második lapot, és megismételjük a krémkörözést. Ráhelyezzük a tetejét, és bevonjuk a maradék habos krémmel. Csokoládéreszelékkel, csokidarával, meggyszemekkel díszíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Meggyes-habos torta
Hozzávalók
Krém:
0,5 l tejszín, vagy egyéb habalap
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 ek. Dr. Oetker Aroma rum
Meggytöltelék:
4 dl meggybefőtt (kb.)
1 ek. citromlé
2 ek. cukor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk. ( A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd habot verünk a fehérjéből a maradék cukorral. A habot a sárgájához adjuk, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet, és tortakarikába töltjük. Majd 170-180 fokon kb. 35 percig sütjük.
A krémhez habbá verjük a tejszínt a habfixálóval, vanillincukorral és rumaromával ízesítjük.
A meggybefőttet elkeverjük a cukorral, citromlével, pudingporral, majd folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tortakarikát háromfelé vágjuk. A krémeket zacskóba, vagy nyomózsákba töltjük. (A habosból kb. az egyharmadát meghagyjuk.) Az alsó lapra körkörösen nyomunk a habos, illetve a meggyes krémből, majd ráhelyezzük a második lapot, és megismételjük a krémkörözést. Ráhelyezzük a tetejét, és bevonjuk a maradék habos krémmel. Csokoládéreszelékkel, csokidarával, meggyszemekkel díszíthetjük.
A krémhez habbá verjük a tejszínt a habfixálóval, vanillincukorral és rumaromával ízesítjük.
A meggybefőttet elkeverjük a cukorral, citromlével, pudingporral, majd folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tortakarikát háromfelé vágjuk. A krémeket zacskóba, vagy nyomózsákba töltjük. (A habosból kb. az egyharmadát meghagyjuk.) Az alsó lapra körkörösen nyomunk a habos, illetve a meggyes krémből, majd ráhelyezzük a második lapot, és megismételjük a krémkörözést. Ráhelyezzük a tetejét, és bevonjuk a maradék habos krémmel. Csokoládéreszelékkel, csokidarával, meggyszemekkel díszíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?