
Meggyes-habos torta


Hozzávalók
Tésztához:
Krém:
Meggytöltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez habbá verjük a tejszínt a habfixálóval, vanillincukorral és rumaromával ízesítjük.
A meggybefőttet elkeverjük a cukorral, citromlével, pudingporral, majd folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tortakarikát háromfelé vágjuk. A krémeket zacskóba, vagy nyomózsákba töltjük. (A habosból kb. az egyharmadát meghagyjuk.) Az alsó lapra körkörösen nyomunk a habos, illetve a meggyes krémből, majd ráhelyezzük a második lapot, és megismételjük a krémkörözést. Ráhelyezzük a tetejét, és bevonjuk a maradék habos krémmel. Csokoládéreszelékkel, csokidarával, meggyszemekkel díszíthetjük.


Meggyes-habos torta
Hozzávalók
Krém:
Meggytöltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez habbá verjük a tejszínt a habfixálóval, vanillincukorral és rumaromával ízesítjük.
A meggybefőttet elkeverjük a cukorral, citromlével, pudingporral, majd folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tortakarikát háromfelé vágjuk. A krémeket zacskóba, vagy nyomózsákba töltjük. (A habosból kb. az egyharmadát meghagyjuk.) Az alsó lapra körkörösen nyomunk a habos, illetve a meggyes krémből, majd ráhelyezzük a második lapot, és megismételjük a krémkörözést. Ráhelyezzük a tetejét, és bevonjuk a maradék habos krémmel. Csokoládéreszelékkel, csokidarával, meggyszemekkel díszíthetjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?