Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-habos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 db tojás
14 dkg cukor
13 dkg liszt

Krém:

0,5 l tejszín, vagy egyéb habalap

Meggytöltelék:

4 dl meggybefőtt (kb.)
1 ek. citromlé
2 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk. ( A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd habot verünk a fehérjéből a maradék cukorral. A habot a sárgájához adjuk, majd beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet, és tortakarikába töltjük. Majd 170-180 fokon kb. 35 percig sütjük.

A krémhez habbá verjük a tejszínt a habfixálóval, vanillincukorral és rumaromával ízesítjük.
A meggybefőttet elkeverjük a cukorral, citromlével, pudingporral, majd folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A tortakarikát háromfelé vágjuk. A krémeket zacskóba, vagy nyomózsákba töltjük. (A habosból kb. az egyharmadát meghagyjuk.) Az alsó lapra körkörösen nyomunk a habos, illetve a meggyes krémből, majd ráhelyezzük a második lapot, és megismételjük a krémkörözést. Ráhelyezzük a tetejét, és bevonjuk a maradék habos krémmel. Csokoládéreszelékkel, csokidarával, meggyszemekkel díszíthetjük.
Meggyes-habos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!