Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes lepény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes lepény

20 dkg liszt
20 dkg olvasztott vaj vagy margarin
4 egész tojás
15 dkg cukor
80 dkg magozott meggy
10 dkg cukor

Tetejére:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Meggy előkészítése,magozása.Sütő előmelegítése.

Elkészítés

A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A tojások fehérjét felverjük habnak a cukor másik felével, és ha fényes, hozzáadjuk óvatosan a tojássárgákhoz. Végül lazán elkeverjük a sütőporral elkevert liszttel. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük. A magozott meggyet összekeverjük a 10 dkg cukorral, levétől gyengén kinyomkodjuk és a tésztára szórjuk. Előmelegített sütőben, kb. 180-on tűpróbáig sütjük /25-30 perc/. Tepsibe hagyjuk hűlni, majd szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Tálalás

Kb. 24 szelet.

Tárolás

Konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten.
Meggyes lepény Meggyes lepény Meggyes lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!