Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
3 evőkanál cukor
2,5-3 dl tej
1 tojás
csipet só
5 dkg olvasztott, de hideg Rama

Tetejére:

50-60 dkg meggy
5 evőkanál cukor
3-4 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meggyet kimagozzuk, és szűrő tálban lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük!

Elkészítés

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a tojást. Közepes keménységű tésztát dagasztunk a végén hozzáadjuk a margarint. Letakarva 30-40 percet kelesztjük. A gáztepsit kikenjük olajjal a tésztát beletesszük és olajos kézzel kinyújtjuk a tepsi méretére. A tetejére rárakjuk a meggyet, megszórjuk a cukorral, vanília cukorral és rácsorgatjuk a mézet. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 -25 perc alatt megsütjük, ha szükséges tálalás előtt porcukorral szórjuk.

Alternatív elkészítés

Kiválóan alkalmas tartalmas levesek után második fogásnak!
Meggyes lepény Meggyes lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!