Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
3 evőkanál cukor
2,5-3 dl tej
1 tojás
csipet só
5 dkg olvasztott, de hideg Rama

Tetejére:

50-60 dkg meggy
5 evőkanál cukor
3-4 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A meggyet kimagozzuk, és szűrő tálban lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük!

Elkészítés

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a liszthez, majd hozzáadjuk a tojást. Közepes keménységű tésztát dagasztunk a végén hozzáadjuk a margarint. Letakarva 30-40 percet kelesztjük. A gáztepsit kikenjük olajjal a tésztát beletesszük és olajos kézzel kinyújtjuk a tepsi méretére. A tetejére rárakjuk a meggyet, megszórjuk a cukorral, vanília cukorral és rácsorgatjuk a mézet. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 -25 perc alatt megsütjük, ha szükséges tálalás előtt porcukorral szórjuk.

Alternatív elkészítés

Kiválóan alkalmas tartalmas levesek után második fogásnak!
Meggyes lepény Meggyes lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!