Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-mákos muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes-mákos muffin

12 dkg liszt
5 dkg darált mák
csipet só
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
2 tojás
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
4 evőkanál tej
1 citrom leve
20 dkg magozott meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat kimérjük. A liszthez hozzámérjük a mákot, belekeverjük a sót, a sütőport, a fahéjat, a vaníliás cukrot, belereszeljük a citrom héját, jól összekeverjük.

A tojásokat leütjük, hozzátesszük a margarint vagy a vajat, a cukrot, majd jó habosra keverjük. Belekerül a tej, és a citromlé, majd kanalanként hozzákeverjük az összekevert lisztet. Utoljára a lecsepegtetett meggyet keverjük hozzá.
A papírkapszlikkal kibélelt muffin sütőben elosztjuk a masszát. A sütőt csak háromnegyedig töltjük. Előmelegített sütőben 170 °C-on 20 percig sütjük.
Meggyes-mákos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!