
Meggyes-mákos muffin


Hozzávalók
Meggyes-mákos muffin
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat leütjük, hozzátesszük a margarint vagy a vajat, a cukrot, majd jó habosra keverjük. Belekerül a tej, és a citromlé, majd kanalanként hozzákeverjük az összekevert lisztet. Utoljára a lecsepegtetett meggyet keverjük hozzá.
A papírkapszlikkal kibélelt muffin sütőben elosztjuk a masszát. A sütőt csak háromnegyedig töltjük. Előmelegített sütőben 170 °C-on 20 percig sütjük.


Meggyes-mákos muffin
Hozzávalók
Meggyes-mákos muffin
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat leütjük, hozzátesszük a margarint vagy a vajat, a cukrot, majd jó habosra keverjük. Belekerül a tej, és a citromlé, majd kanalanként hozzákeverjük az összekevert lisztet. Utoljára a lecsepegtetett meggyet keverjük hozzá.
A papírkapszlikkal kibélelt muffin sütőben elosztjuk a masszát. A sütőt csak háromnegyedig töltjük. Előmelegített sütőben 170 °C-on 20 percig sütjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?