Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mese almás

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

0,5 kg liszt
csipetnyi só
15 dkg zsír
20 dkg cukor
1 db tojás
2 dl tejföl

Töltelék:

1,5 kg alma
2 ek. búzadara
cukor (ízlés szerint)
2 kk. fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét és a cukorral, a fahéjjal és a búzadarával elkeverjük.

Elkészítés

A lisztben elmorzsoljuk a zsiradékot, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és 2 részre osztjuk. A tésztánkat tepsi nagyságúra nyújtjuk és az előre elkészített almát a 2 lap közé töltjük. A tetejét villával megszurkáljuk és előre melegített sütőben (175 C) aranysárgára sütjük.

Tálalás

Tálalás előtt a tetejét vaníliával ízesített porcukorral meghintjük.
Mese almás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!