Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mese krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

7 tojássárgája
18 dkg cukor
8 ek. meleg víz
20 dkg liszt

Krém:

7,5 dl víz
7 tojásfehérje
5 ek. cukor

Tetejére:

0,5 l Hulala tejszín
csokireszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Gáztepsit kikenjük, lisztezzük.

Elkészítés

A tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd összeforgatjuk a sütőporral elkevert liszttel. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A krémhez a vízből, a pudingporból és a zselatinból sűrű krémet főzzük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral és a még forró pudingra forgatjuk. Ráöntjük a kihűlt tésztára. Tetejére a kemény habbá vert tejszint tesszük, és csokireszelékkel díszítjük.
Mese krémes Mese krémes Mese krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!