
Mesy szelet


Hozzávalók
Az első réteg:
A második réteg:
A harmadik réteg:
A negyedik réteg:
Elkészítés
Elkészítés
Összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük, meg kell hogy tartsa a töltelékeket.
Második réteg:
A túrót burgonyanyomón átpasszírozom, összekeverem a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenem a kekszes alapra.
Harmadik réteg:
8 dl tejjel 3 percig keményre verjük a krémport ezt tesszük a túrós rétegre.
Negyedik réteg:
Kemény tejszínhabot készítünk, és 1/2 dl vízben feloldott zselatint keverünk bele, és a vaníliás krémre simítjuk. Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként!
Tárolás
Alternatív elkészítés



Mesy szelet
Hozzávalók
Az első réteg:
A második réteg:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük, meg kell hogy tartsa a töltelékeket.
Második réteg:
A túrót burgonyanyomón átpasszírozom, összekeverem a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenem a kekszes alapra.
Harmadik réteg:
8 dl tejjel 3 percig keményre verjük a krémport ezt tesszük a túrós rétegre.
Negyedik réteg:
Kemény tejszínhabot készítünk, és 1/2 dl vízben feloldott zselatint keverünk bele, és a vaníliás krémre simítjuk. Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként!
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?