Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mesy szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Az első réteg:

25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
10 dkg porcukor átszitálva
15 dkg Rama (szobahőmérsékletű)

A második réteg:

50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín kemény habbá verve

A harmadik réteg:

8 dl tej

A negyedik réteg:

3 dl habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az első réteget:
Összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük, meg kell hogy tartsa a töltelékeket.
Második réteg:
A túrót burgonyanyomón átpasszírozom, összekeverem a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenem a kekszes alapra.
Harmadik réteg:
8 dl tejjel 3 percig keményre verjük a krémport ezt tesszük a túrós rétegre.
Negyedik réteg:
Kemény tejszínhabot készítünk, és 1/2 dl vízben feloldott zselatint keverünk bele, és a vaníliás krémre simítjuk. Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként!

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Vizes késsel szeleteljük.
Mesy szelet Mesy szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!