
Mexikói töltött tortilla


Hozzávalók
Mexikói töltött tortilla
Tortilla lap receptje:
Elkészítés
Előkészítés
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, majd lassacskán hozzáadagoljuk a forró vizet is. Egy könnyen gyúrható, lágy tésztát kell kapni. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk.
Egy teflonbevonatú serpenyőt felhevítünk, majd a tészta lapokat megsütjük benne. Akkor jó a tészta, ha mindkét felén sütés közben barna foltok jelennek meg.
Elkészítés
A tortilla lapokat a tejföllel megkenjük, majd a húsos töltelékkel megtöltjük azt. Két oldalt felhajtjuk és kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.


Mexikói töltött tortilla
Hozzávalók
Mexikói töltött tortilla
Tortilla lap receptje:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, majd lassacskán hozzáadagoljuk a forró vizet is. Egy könnyen gyúrható, lágy tésztát kell kapni. A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk.
Egy teflonbevonatú serpenyőt felhevítünk, majd a tészta lapokat megsütjük benne. Akkor jó a tészta, ha mindkét felén sütés közben barna foltok jelennek meg.
Elkészítés
A tortilla lapokat a tejföllel megkenjük, majd a húsos töltelékkel megtöltjük azt. Két oldalt felhajtjuk és kivajazott tepsibe vagy hőálló tálba rakjuk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?