Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes béles

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

1 kg liszt
20 dkg méz
6 dkg zsír
25 dkg porcukor
4 tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj
1,5 dl tej

A krémhez:

30 dkg cukor
8,5 dl tej
13 dkg búzadara
30 dkg vaj vagy Rama margarin
1 citrom héja

A tetejére:

10 dkg fehér tortabevonó
3 evőkanál olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta nyersanyagait összegyúrjuk, és egyenlő 4 részre osztjuk. Kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett gáztepsi hátán kisütjük. A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, a búzadarát hozzáöntjük, és csomómentesre főzzük. Félretesszük hűlni. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt tejbedarával összekeverjük. 2/3 részébe belereszeljük a citrom héját, 1/3 részébe belekeverjük a kakaóport. A lapokat megtöltjük először a citromos krémmel, rá egy lap, kakaós krém, lap, citromos krém, majd az utolsó lap. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverünk az olajat, és ezzel áthúzzuk a tetejét. Csak másnap szeleteljük fel, de szerintem 3. napon a legfinomabb.
Mézes béles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!