
Mézes francia krémes


Hozzávalók
Tésztához:
Krémez:
Habhoz:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A kihűlés alatt elkészítjük a krémet. A pudingokat a liszttel, a cukorral összekevertem, majd a vaníliás cukrot, a tojássárgájával és kevés tejjel csomómentesre kevertem. Hozzáöntöttem a többi tejet és állandó keveréssel sűrűre főztem. Mielőtt kihűlt volna belekevertem a margarint, és jó habosra kevertem.
Az egyik lapra rákentem a gőz felett olajjal felolvasztott étcsokoládét, amit mielőtt megdermedt volna késsel megjelöltem a szeleteket. Mikor teljesen megkötött, fel is szeleteltem és úgy raktam a sütire. A másik lapra rákentem a pudingos krémet és a krémre a keményre felvert tejszínhabot. Késsel rárakosgattam a csokimázas szeleteket és hűtőbe tettem. Másnap szeleteltem fel és nagyon jól sikerült, finom volt.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Mézes francia krémes
Hozzávalók
Tésztához:
Krémez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A kihűlés alatt elkészítjük a krémet. A pudingokat a liszttel, a cukorral összekevertem, majd a vaníliás cukrot, a tojássárgájával és kevés tejjel csomómentesre kevertem. Hozzáöntöttem a többi tejet és állandó keveréssel sűrűre főztem. Mielőtt kihűlt volna belekevertem a margarint, és jó habosra kevertem.
Az egyik lapra rákentem a gőz felett olajjal felolvasztott étcsokoládét, amit mielőtt megdermedt volna késsel megjelöltem a szeleteket. Mikor teljesen megkötött, fel is szeleteltem és úgy raktam a sütire. A másik lapra rákentem a pudingos krémet és a krémre a keményre felvert tejszínhabot. Késsel rárakosgattam a csokimázas szeleteket és hűtőbe tettem. Másnap szeleteltem fel és nagyon jól sikerült, finom volt.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?