Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézes krémes

5 dkg margarin
10 dkg cukor
40 dkg liszt
1kk. szódabikarbóna
2 db tojás
2 ek. méz

Krém:

10 dkg cukor
0,5 dl víz
3 ek. liszt
8 dl tej
0,5 db citrom leve
25 dkg margarin
sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Külön-külön a lapokat és a krémet is elkészíthetjük korábban.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk, és fél órát pihentetjük. Egyesével kinyújtjuk, és tepsi háton megsütjük. Hagyjuk kihűlni!
Krém: a cukrot a vízben aranysárgára karamellizáljuk. A lisztet 4 dl tejjel simára kavarjuk. 4 dl tejjel felöntjük a karamellt. Amikor a cukor felolvadt, hozzáöntjük a lisztes tejet, és puding állagúra főzzük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a vaníliás cukrot, és a citromot. Hagyjuk kihűlni, majd egy margarinnal kihabosítjuk.
Összeállítás: lap-krém-lap-lekvár-lap-krém-lap
Hűvös helyen hagyjuk összeérni legalább 2-3 órát!

Tálalás

Ebből az adagból egy nagy gáztepsi mennyiség lett.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, lefedve.

Alternatív elkészítés

Tetejét bevonhatjuk olvasztott csokival, vagy megszórhatjuk porcukorral!
Mézes krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!