Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes lapok /anyósomtól/

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézes lapok /anyósomtól/

45 dkg liszt
5 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna /10 g/
2 egész tojás
15 dkg porcukor
3 evőkanál méz
pici tej (ha szükséges)

krém:

20 dkg Rama
20 dkg porcukor

krém 2:

4 dl tej
4 evőkanál búzadara /80 g/
30 dkg alma szeder lekvár (fructosummal készült)
3-4 cl rum /vagy rum aroma/
kevés darált dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk, időnként megkeverve hűlni hagyjuk.
A Ramát, a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük.

Elkészítés

A lisztet a szódabikarbónával, és a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a mézet és összegyúrjuk. Nekem nem kellett hozzá semmi, de ha olyan a liszt szükséges 1-2 kanál tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk és 24 cm x 38 cm lapot készítünk, amit zsírozott sütőlapon kb. 10 perc alatt egyesével megsütünk /sütő függvénye/ majd hűlni hagyjuk. Elkészítjük a krémeket, a két krémet összekeverjük. Tálcára tesszük az első lapot, megkenjük rummal, és a krém 1/3 részével, rátesszük a másik lapot, amit szintén megkenünk rummal és megkenjük a lekvárral, majd újból lap rum és a krém, az utolsó lapra lehet kicsit kevesebb krémet hagyni, ezt megszórjuk darált dióval. Egy éjszakára hűvös helyre tenni, másnap szeletelni.

Tálalás

15-50 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Mindenki a saját házi lekvárját használja, mivel mi ezt szeretjük, azért töltöttem ezzel. Eredetileg anyósom barack lekvárral készítette.
Mézes lapok  /anyósomtól/ Mézes lapok  /anyósomtól/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!