Mézes lapok /anyósomtól/
Hozzávalók
Mézes lapok /anyósomtól/
45 dkg liszt
5 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna /10 g/
2 egész tojás
15 dkg porcukor
3 evőkanál méz
pici tej (ha szükséges)
krém:
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
krém 2:
4 dl tej
4 evőkanál búzadara /80 g/
30 dkg alma szeder lekvár (fructosummal készült)
3-4 cl rum /vagy rum aroma/
kevés darált dió
Elkészítés
Előkészítés
A tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk, időnként megkeverve hűlni hagyjuk.
A Ramát, a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük.
A Ramát, a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük.
Elkészítés
A lisztet a szódabikarbónával, és a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a mézet és összegyúrjuk. Nekem nem kellett hozzá semmi, de ha olyan a liszt szükséges 1-2 kanál tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk és 24 cm x 38 cm lapot készítünk, amit zsírozott sütőlapon kb. 10 perc alatt egyesével megsütünk /sütő függvénye/ majd hűlni hagyjuk. Elkészítjük a krémeket, a két krémet összekeverjük. Tálcára tesszük az első lapot, megkenjük rummal, és a krém 1/3 részével, rátesszük a másik lapot, amit szintén megkenünk rummal és megkenjük a lekvárral, majd újból lap rum és a krém, az utolsó lapra lehet kicsit kevesebb krémet hagyni, ezt megszórjuk darált dióval. Egy éjszakára hűvös helyre tenni, másnap szeletelni.
Tálalás
15-50 szelet
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Mindenki a saját házi lekvárját használja, mivel mi ezt szeretjük, azért töltöttem ezzel. Eredetileg anyósom barack lekvárral készítette.
Kedvencnek jelölöm
Mézes lapok /anyósomtól/
Hozzávalók
Mézes lapok /anyósomtól/
45 dkg liszt
5 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna /10 g/
2 egész tojás
15 dkg porcukor
3 evőkanál méz
pici tej (ha szükséges)
krém 2:
4 dl tej
4 evőkanál búzadara /80 g/
30 dkg alma szeder lekvár (fructosummal készült)
3-4 cl rum /vagy rum aroma/
kevés darált dió
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk, időnként megkeverve hűlni hagyjuk.
A Ramát, a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük.
A Ramát, a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük.
Elkészítés
A lisztet a szódabikarbónával, és a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, a mézet és összegyúrjuk. Nekem nem kellett hozzá semmi, de ha olyan a liszt szükséges 1-2 kanál tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk és 24 cm x 38 cm lapot készítünk, amit zsírozott sütőlapon kb. 10 perc alatt egyesével megsütünk /sütő függvénye/ majd hűlni hagyjuk. Elkészítjük a krémeket, a két krémet összekeverjük. Tálcára tesszük az első lapot, megkenjük rummal, és a krém 1/3 részével, rátesszük a másik lapot, amit szintén megkenünk rummal és megkenjük a lekvárral, majd újból lap rum és a krém, az utolsó lapra lehet kicsit kevesebb krémet hagyni, ezt megszórjuk darált dióval. Egy éjszakára hűvös helyre tenni, másnap szeletelni.
Tálalás
15-50 szelet
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Mindenki a saját házi lekvárját használja, mivel mi ezt szeretjük, azért töltöttem ezzel. Eredetileg anyósom barack lekvárral készítette.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?