Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézeskalács

75 dkg liszt
2 dl méz
2 tojás
5 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 kk szódabikarbóna
1 cs mézeskalács fűszerkeverék

A díszítéshez:

1 tojás
5 ek porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A megolvasztott mézet és margarint elkeverjük a porcukorral, tojással és a fűszerkeverékkel. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. A két keveréket összegyúrjuk. A tésztát 2-3 órán keresztül hideg helyen pihentetjük. Ezután fél cm vastagra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszaggatjuk.

Előmelegített sütőben (180°C) világos barnára sütjük.

A tojásfehérjét, a porcukorral felverjük (sokáig kell verni), hogy kb. tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Kis nejlonzacskóba tesszük, aminek a sarkára pici lyukat vágunk. Tetszés szerint díszítjük vele a süteményeket.

Tálalás

Kb. 1 kg lesz belőle.

Tárolás

Sokáig eltartható.

Alternatív elkészítés

Az elkészült süteményt rakjuk jól zárható dobozba és tegyünk mellé egy félbevágott almát, így gyorsan visszapuhul.
Mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!