Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézeskalács

75 dkg liszt
2 dl méz
2 tojás
5 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 kk szódabikarbóna
1 cs mézeskalács fűszerkeverék

A díszítéshez:

1 tojás
5 ek porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A megolvasztott mézet és margarint elkeverjük a porcukorral, tojással és a fűszerkeverékkel. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. A két keveréket összegyúrjuk. A tésztát 2-3 órán keresztül hideg helyen pihentetjük. Ezután fél cm vastagra nyújtjuk, és különböző formákkal kiszaggatjuk.

Előmelegített sütőben (180°C) világos barnára sütjük.

A tojásfehérjét, a porcukorral felverjük (sokáig kell verni), hogy kb. tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Kis nejlonzacskóba tesszük, aminek a sarkára pici lyukat vágunk. Tetszés szerint díszítjük vele a süteményeket.

Tálalás

Kb. 1 kg lesz belőle.

Tárolás

Sokáig eltartható.

Alternatív elkészítés

Az elkészült süteményt rakjuk jól zárható dobozba és tegyünk mellé egy félbevágott almát, így gyorsan visszapuhul.
Mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!