Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mignon

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mignon

4 egész tojás
10 dkg liszt
8 dkg kristálycukor
fél dl olaj
fél dl víz

töltelék:

2 kanál lekvár
15 dkg vaj
5 dkg darált és darabolt dió
fél tábla darabolt csoki
fél dl rum (ízlés szerint)
Cukormáz (a tetejére)
25 dkg porcukor
2 kanál langyos víz
1 citrom leve
ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgáját kikeverem 2 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verem. Amikor már kemény a hab összekeverem a sárga masszával, hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet és sütőpapíros sütőlapra teszem. Ez egy nagyméretű tepsi 32-35 centis. 170 fokon a lapot megsütöm. Amikor kihűlt kettévágom, és megkenem lekvárral.
Töltelék fagyasztott tészta maradványból kb. 1 kiló kell hozzá. Én minden sütemény véget lefagyasztok, és ilyenkor előveszem. Ez kb. 1-2 kisebb csomag.
Ezeket a hozzávalókat a kiolvadt tésztával összegyúrom, és a lekváros lapra rásimítom egyformán. Majd ráteszem a másik lekváros lapot is, úgy, hogy a lekváros része legyen a tésztán. Kb. 1 órát a hűtőbe teszem. Amikor kiveszem, kiszaggatom 4-5 centis kiszúróval.
A porcukrot a vízzel, citromlével kikeverem, egy cseppet pár másodpercig melegítem ételszínezékkel, színezem. A cukorba belemártom a felét, a többi lefolyik rajta, rácsra teszem és ha megszáradt leszedem.
Mignon Mignon

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!