
Mignon


Hozzávalók
Mignon
töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Töltelék fagyasztott tészta maradványból kb. 1 kiló kell hozzá. Én minden sütemény véget lefagyasztok, és ilyenkor előveszem. Ez kb. 1-2 kisebb csomag.
Ezeket a hozzávalókat a kiolvadt tésztával összegyúrom, és a lekváros lapra rásimítom egyformán. Majd ráteszem a másik lekváros lapot is, úgy, hogy a lekváros része legyen a tésztán. Kb. 1 órát a hűtőbe teszem. Amikor kiveszem, kiszaggatom 4-5 centis kiszúróval.
A porcukrot a vízzel, citromlével kikeverem, egy cseppet pár másodpercig melegítem ételszínezékkel, színezem. A cukorba belemártom a felét, a többi lefolyik rajta, rácsra teszem és ha megszáradt leszedem.



Mignon
Hozzávalók
Mignon
töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Töltelék fagyasztott tészta maradványból kb. 1 kiló kell hozzá. Én minden sütemény véget lefagyasztok, és ilyenkor előveszem. Ez kb. 1-2 kisebb csomag.
Ezeket a hozzávalókat a kiolvadt tésztával összegyúrom, és a lekváros lapra rásimítom egyformán. Majd ráteszem a másik lekváros lapot is, úgy, hogy a lekváros része legyen a tésztán. Kb. 1 órát a hűtőbe teszem. Amikor kiveszem, kiszaggatom 4-5 centis kiszúróval.
A porcukrot a vízzel, citromlével kikeverem, egy cseppet pár másodpercig melegítem ételszínezékkel, színezem. A cukorba belemártom a felét, a többi lefolyik rajta, rácsra teszem és ha megszáradt leszedem.


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?