Milkás csokitorta
Hozzávalók
Piskótához:
8 tojás
4 ek. víz
12 ek. cukor
8 ek. liszt
2 ek.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
3-4 ek. cukor
6 dl tej
2 dl habtejszín
1 tábla milka csokoládé
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgákat felverjük (kézi robotgéppel) 4 ek. vízzel és 6 ek. cukorral. A tojásfehérjéket felverjük (állványos robotgéppel) 2 csipet sóval és 6 ek. cukorral + 2 vaníliás cukorral.
Egy tálba tesszük a sütőport, lisztet és a kakaóport, összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek. cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl habtejszínt némi porcukorral, és a krémhez keverjük.
Majd a kész piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, ráborítjuk a másik tortalapot és a maradék krémmel befedjük.
Egy tálba tesszük a sütőport, lisztet és a kakaóport, összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek. cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl habtejszínt némi porcukorral, és a krémhez keverjük.
Majd a kész piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, ráborítjuk a másik tortalapot és a maradék krémmel befedjük.
Tálalás
Kb. 14-16 szelet
Tárolás
Hűtőben.
Kedvencnek jelölöm
Milkás csokitorta
Hozzávalók
Piskótához:
8 tojás
4 ek. víz
12 ek. cukor
8 ek. liszt
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
3-4 ek. cukor
6 dl tej
2 dl habtejszín
1 tábla milka csokoládé
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgákat felverjük (kézi robotgéppel) 4 ek. vízzel és 6 ek. cukorral. A tojásfehérjéket felverjük (állványos robotgéppel) 2 csipet sóval és 6 ek. cukorral + 2 vaníliás cukorral.
Egy tálba tesszük a sütőport, lisztet és a kakaóport, összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek. cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl habtejszínt némi porcukorral, és a krémhez keverjük.
Majd a kész piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, ráborítjuk a másik tortalapot és a maradék krémmel befedjük.
Egy tálba tesszük a sütőport, lisztet és a kakaóport, összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojássárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét, és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá.
Kerek tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt, és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 5 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütjük.
Amíg sül a piskóta: 2 csoki pudingot főzünk 3-4 ek. cukorral és 6 dl tejjel. Ha kész, még forrón beletördelünk 1 tábla Milka tejcsokit, és elkeverjük. Kihűtjük. Felverünk 2 dl habtejszínt némi porcukorral, és a krémhez keverjük.
Majd a kész piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, ráborítjuk a másik tortalapot és a maradék krémmel befedjük.
Tálalás
Kb. 14-16 szelet
Tárolás
Hűtőben.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?