Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Minnie egeres torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A tortalaphoz:

5 db tojás
25 dkg cukor
27 dkg liszt
1,5 dl tej
0,5 dl olaj

Krémhez:

1 csomag étcsokis pudingpor
4,5 dl tej
15 dkg cukor
50 dkg margarin

Díszítéshez:

2 dl hulala
fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A virágokat és a figurát előre elkészíthetjük.

Elkészítés

A tortához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporos kakaóporos lisztet, jól elkeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot. 26 cm-es tortakarikában megsütjük 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.
A krémhez a pudingot a tejben a cukorral megfőzzük, ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint, a kakaóporral. A 3 részre vágott tortát megtöltjük és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Majd tetejét-oldalát megkenjük a felvert hulalával és díszítjük a szélét. Majd a fondant virágokat és a figurát is rátesszük.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Minnie egeres torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!