Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Minnie egeres torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A tortalaphoz:

5 db tojás
25 dkg cukor
27 dkg liszt
1,5 dl tej
0,5 dl olaj

Krémhez:

1 csomag étcsokis pudingpor
4,5 dl tej
15 dkg cukor
50 dkg margarin

Díszítéshez:

2 dl hulala
fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A virágokat és a figurát előre elkészíthetjük.

Elkészítés

A tortához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Hozzáadjuk a sütőporos kakaóporos lisztet, jól elkeverjük, végül hozzáadjuk a fehérjehabot. 26 cm-es tortakarikában megsütjük 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.
A krémhez a pudingot a tejben a cukorral megfőzzük, ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint, a kakaóporral. A 3 részre vágott tortát megtöltjük és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Majd tetejét-oldalát megkenjük a felvert hulalával és díszítjük a szélét. Majd a fondant virágokat és a figurát is rátesszük.

Tálalás

16 szelet.

Tárolás

Hűtőben.
Minnie egeres torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!