
Mintás piskótatekercs


Hozzávalók
Mintához:
Piskóta:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A kész masszát tegyük egy habzsákba, majd a sütőpapírra előre megrajzolt mintát húzzuk körbe rajta. A sütőpapírnak azt a felét tegyük alulra a tepsinkben, amelyikre rajzoltunk, úgyis átlátszik a minta. Ha átrajzoltuk, akkor betesszük kicsit a hűtőbe.
Míg pihen, elkészítjük a piskótánkat.
A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet, az átszitált sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan hozzáforgatjuk úgy, hogy nehogy összetörjük a habot.
Elővesszük a hűtőből a tepsit a sütőpapírral, erre öntjük a piskótánkat, és 180 fokon, 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen sütőpapírral együtt feltekerjük. Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és feltekerjük.




Mintás piskótatekercs
Hozzávalók
Mintához:
Piskóta:
Kenéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A kész masszát tegyük egy habzsákba, majd a sütőpapírra előre megrajzolt mintát húzzuk körbe rajta. A sütőpapírnak azt a felét tegyük alulra a tepsinkben, amelyikre rajzoltunk, úgyis átlátszik a minta. Ha átrajzoltuk, akkor betesszük kicsit a hűtőbe.
Míg pihen, elkészítjük a piskótánkat.
A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet, az átszitált sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan hozzáforgatjuk úgy, hogy nehogy összetörjük a habot.
Elővesszük a hűtőből a tepsit a sütőpapírral, erre öntjük a piskótánkat, és 180 fokon, 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen sütőpapírral együtt feltekerjük. Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és feltekerjük.



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?