Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mintás piskótatekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mintához:

1 db tojásfehérje
20 g kakaópor vagy pár csepp ételfesték (Ha kakaóport nem teszünk bele, akkor a lisztből dupla adag kell.)
20 g liszt
30 g cukor
30 g margarin

Piskóta:

5 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor

Kenéshez:

Lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral, adjuk hozzá a kemény habbá felvert tojásfehérjét, keverjük hozzá a lisztet, kakaóport. Jól keverjük el.
A kész masszát tegyük egy habzsákba, majd a sütőpapírra előre megrajzolt mintát húzzuk körbe rajta. A sütőpapírnak azt a felét tegyük alulra a tepsinkben, amelyikre rajzoltunk, úgyis átlátszik a minta. Ha átrajzoltuk, akkor betesszük kicsit a hűtőbe.
Míg pihen, elkészítjük a piskótánkat.
A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet, az átszitált sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan hozzáforgatjuk úgy, hogy nehogy összetörjük a habot.
Elővesszük a hűtőből a tepsit a sütőpapírral, erre öntjük a piskótánkat, és 180 fokon, 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen sütőpapírral együtt feltekerjük. Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és feltekerjük.
Mintás piskótatekercs Mintás piskótatekercs Mintás piskótatekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!