
Narancs torta


Hozzávalók
Narancs torta
Piskóta:
Krém:
Máz:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet elkevertem a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a tojásos keverékhez szitáltam. Belesimítottam egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. 20 -25 perc.
Krém: a tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A krémsajtot kikeverjük a vanília cukorral és hozzáadjuk a felvert tejszínt, melyből hagyunk egy keveset a torta díszítésére. A megsült piskótát visszahelyezzük a kapcsos formába, melyet megkenünk narancs lekvárral, erre rétegezünk a krémből egy keveset. A torta karima mentén vékonyra szeletelt fél narancs szeleteket teszünk, hogy érjék egymást, majd krémmel stabilizáljuk, megszórjuk felkockázott naranccsal, ismét krémet teszünk, szépen elsimítjuk a tetejét. A felszeletelt narancsokkal kirakjuk a torta tetejét és leöntjük a tortazselével, amelyet egy kis narancssárga festékkel megfestünk. Ha teljesen megszilárdult és kihűlt akkor tejszínnel tetszés szerint díszítjük.
Tálalás




Narancs torta
Hozzávalók
Narancs torta
Piskóta:
Krém:
Máz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet elkevertem a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a tojásos keverékhez szitáltam. Belesimítottam egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. 20 -25 perc.
Krém: a tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A krémsajtot kikeverjük a vanília cukorral és hozzáadjuk a felvert tejszínt, melyből hagyunk egy keveset a torta díszítésére. A megsült piskótát visszahelyezzük a kapcsos formába, melyet megkenünk narancs lekvárral, erre rétegezünk a krémből egy keveset. A torta karima mentén vékonyra szeletelt fél narancs szeleteket teszünk, hogy érjék egymást, majd krémmel stabilizáljuk, megszórjuk felkockázott naranccsal, ismét krémet teszünk, szépen elsimítjuk a tetejét. A felszeletelt narancsokkal kirakjuk a torta tetejét és leöntjük a tortazselével, amelyet egy kis narancssárga festékkel megfestünk. Ha teljesen megszilárdult és kihűlt akkor tejszínnel tetszés szerint díszítjük.
Tálalás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?