Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancs torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancs torta

Tortaforma: (26 cm-es )

Piskóta:

12 dkg liszt
1 kk. szódabikarbóna
1 darab tojás
15 dkg cukor
0,5 dl olaj
10 dkg tejföl
1 tk. vanília esszencia

Krém:

25 dkg mascarpone krémsajt
500 ml tejszín
4 db nagy narancs

Máz:

narancssárga ételfesték
4-5 kanál narancslekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukrot habosra kevertem a tojással, hozzáadtam az olajat, a tejfölt és a vaníliát.
A lisztet elkevertem a kakaóval, a sütőporral, szódabikarbónával és a tojásos keverékhez szitáltam. Belesimítottam egy sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. 20 -25 perc.
Krém: a tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A krémsajtot kikeverjük a vanília cukorral és hozzáadjuk a felvert tejszínt, melyből hagyunk egy keveset a torta díszítésére. A megsült piskótát visszahelyezzük a kapcsos formába, melyet megkenünk narancs lekvárral, erre rétegezünk a krémből egy keveset. A torta karima mentén vékonyra szeletelt fél narancs szeleteket teszünk, hogy érjék egymást, majd krémmel stabilizáljuk, megszórjuk felkockázott naranccsal, ismét krémet teszünk, szépen elsimítjuk a tetejét. A felszeletelt narancsokkal kirakjuk a torta tetejét és leöntjük a tortazselével, amelyet egy kis narancssárga festékkel megfestünk. Ha teljesen megszilárdult és kihűlt akkor tejszínnel tetszés szerint díszítjük.

Tálalás

16 szelet, nagyon finom és mutatós torta.
Narancs torta Narancs torta Narancs torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!